Οι ανέμελες στιγμές του Jimi Hendrix την τελευταία μέρα της ζωής του
Αυτές οι γαλήνιες φωτογραφίες έχουν ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 1970, μια ημέρα πριν ο εικονιζόμενος Jimi Hendrix αφήσει την τελευταία του πνοή από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών
Το τελευταίο πρόσωπο που τον είδε ζωντανό ήταν η κοπέλα του, Monika Danneman η οποία απαθανάτισε με τη φωτογραφική μηχανή της αυτές τις ανέμελες στιγμές από την παραμονή του ζεύγους στο Samarkand Hotel. Ο Jimi, όπως μπορεί να δει κανείς, απολαμβάνει την αγαπημένη του κιθάρα Fender Stratocaster, μια κούπα τσαγιού και κάποιες υπαίθριες δραστηριότητες. Προφανώς ο Hendrix και η φίλη του, Monika (η οποία δήλωσε αργότερα ότι ο Hendrix της είχε κάνει πρόταση γάμου), πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ηλιόλουστης μέρας με ένα περίπατο στην King’s Road, ψώνια για ρούχα στην αγορά του Τσέλσι και μια επίσκεψη στο Cumberland Hotel.
Αυτές είναι οι τελευταίες γνωστές φωτογραφίες του μεγάλου ροκ κιθαρίστα, ο οποίος πέθανε με τραγικό τρόπο στην ηλικία των 27 από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. H Danneman (που αργότερα παντρεύτηκε τον κιθαρίστα Uli Jon Roth των Scorpions). αποκάλυψε μετά από χρόνια ότι ο Hendrix είχε πάρει εννέα υπνωτικά χάπια Vesparax (η συνιστώμενη δοσολογία ήταν μισό με ένα χάπι την ημέρα), Το τελευταίο ταξίδι του Hendrix ξεκίνησε το βράδυ της ίδιας μέρας των φωτογραφιών, με ένα χάπι αμφεταμίνης (γνωστό και ως «μαύρη βόμβα»). Η Danneman βρήκε το πρωί της επόμενης μέρας, 18 Σεπτεμβρίου 1970, τον Hendrix σε κώμα στο πάτωμα του σπιτιού της. Κάλεσε τις πρώτες βοήθειες οι οποίες τον μετέφεραν στο St. Mary Abotts, όπου, μια ώρα αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή. Η επίσημη αιτία του θανάτου του ήταν ότι πνίγηκε από τον εμετό του μετά από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.
H Monika Danneman