Τσου ρε Λάκη

Τσου ρε Λάκη

Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχω συμφωνήσει σχεδόν ποτέ σε αυτά που πράττει και αυτά που εκφράζει με τις απόψεις της. Για όλα τα πράγματα όμως υπάρχει η πρώτη φορά. Από τον Θεολόγο Αλεξανδράτο

«Άλλο καλλιτέχνης, άλλο αυλικός. Άλλο κωμικός, άλλο σαλτιμπάγκος κ άλλο γελωτοποιός της εξουσίας. Όμως η τέχνη δεν πληρώνει κότερα», έγραψε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, συνοδεύοντας το σχόλιό της με το hashtag #altsantiri. 

Αφορμή ήταν η τελευταία εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο ηθοποιός, που μόνο ήθος δεν ποιεί, σατίρισε όπως συνηθίζει τους πάντες και τα πάντα –εκτός από την κυβέρνηση. 

Είναι ωραίο να κάνεις πλάκα στο θίασο της Νέας Δημοκρατίας, στο απομεινάρι του ΠΑΣΟΚ και στον κάποτε «γραφικό» Λεβέντη. Αλλά να μη λες κουβέντα για τους τύπους που κυβερνάνε αυτό τον τόπο λες και δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για όσα (μας) συμβαίνουν δείχνουν ότι δεν είσαι ένας απλός κωμικός αλλά κανονικός καραγκιόζης.

Συμπαθέστατη η φιγούρα του Σπαθάρη, αντιπαθής εσχάτως ο Λάκης. Που υποτίθεται ότι σατιρίζει την πολιτική κατάσταση στην δύσμοιρη χώρα αλλά ξεχνά να αναφέρει το όνομα του Αλέξη. Ίσως γιατί θεωρεί ότι ο νυν πρωθυπουργός δεν φταίει για τίποτα. Ίσως γιατί δεν θέλει να χαλάσει την βαθιά φιλία με την οποία συνδέονται.

Δικαίωμα του να είναι φίλος με τον Τσίπρα και να ψηφίζει Σύριζα. Καλά κάνει αφού αυτό πιστεύει ότι είναι το καλύτερο (για τη χώρα ή για εκείνον δεν έχει σημασία). Αλλά το να διακωμωδεί όλους τους άλλους εκτός του κυβερνώντος κόμματος δείχνει ότι δεν έχει αξίες και τσίπα αλλά και πως αντί για σάτιρα κάνει προπαγάνδα. 

Θα μπορούσε ο Λάκης  να μεταφέρει την εκπομπή του στη Βόρειο Κορέα. Να κοροϊδεύει τους δυτικούς και τους φίλους του και να αποθεώνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Κάθε ηγέτης χρειάζεται έναν γλύφτη γελωτοποιό και ο συγκεκριμένος είναι ιδανικός για τον ρόλο.

ΥΓ. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που στις μεγάλες ταραχές μετά τον άδικο χαμό του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου κι ενώ οι αληταράδες έκαιγαν όλη την Αθήνα εκείνος έλεγε από την εκπομπή του «αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν».

Σχετικά άρθρα