Eurovision 2026: Tι συνέβη στον Α’ ημιτελικό
Η βραδιά μεταδόθηκε ζωντανά από το «Πειραιώς 260» μέσω της ΕΡΤ1, με παρουσιάστρια τη Μπέττυ Μαγγίρα και στο πλευρό της τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Κατερίνα Βρανά.
Ο Α’ Ημιτελικός του «Sing for Greece 2026», της διαδικασίας επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου, με επτά καλλιτέχνες να εξασφαλίζουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.
Η αυλαία άνοιξε στις 21:00 με την περσινή εκπρόσωπο της Ελλάδας, Klavdia, η οποία ερμήνευσε την «Αστερομάτα», χαρίζοντας μια δυναμική έναρξη. Ακολούθησε αφιερωματικό βίντεο με αγαπημένες ελληνικές συμμετοχές της Eurovision.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος, με 14 καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή διεκδικώντας μία από τις επτά θέσεις του τελικού.
Οι 14 συμμετοχές του Α’ Ημιτελικού
Οι καλλιτέχνες εμφανίστηκαν με την εξής σειρά:
- Alexandra Sieti – «The Other Side»
- THE Astrolabe – «Drop It»
- Desi G – «Aphrodite»
- Ακύλας – «Ferto»
- Evangelia – «Paréa»
- Παναγιώτης Τσακαλάκος – «2nd Chance»
- Niya – «Slipping Away»
- Marseaux – «Χάνομαι»
- Rosanna Mailan – «Άλμα»
- STEFI – «Europa»
- Revery – «The Songwriter»
- Dinamiss – «Chaos»
- Stylianos – «YOU & I»
- Spheyiaa – «Χίλια Κομμάτια»
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς υπήρξαν μουσικά acts και επανεμφάνιση της Klavdia, ενώ το κοινό είχε 20 λεπτά στη διάθεσή του για να ψηφίσει.
Οι 7 καλλιτέχνες που προκρίθηκαν στον τελικό
Στις 23:27 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής, Κωνσταντίνο Παντζόγλου.
Την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (15/2) πήραν με την εξής σειρά εμφάνισης:
- Stylianos
- Marseaux
- Stefi
- Rosanna Mailan
- Evangelia
- Ακύλας
- Alexandra Sieti
Αντιδράσεις
Μετά το φινάλε, οι επτά προκριθέντες μίλησαν στους δημοσιογράφους, ενώ και οι παρουσιαστές σχολίασαν τη βραδιά.
Ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε ότι δεν παρακολουθεί τα σχόλια για το show, τονίζοντας πως προτεραιότητα έχει το ίδιο το αποτέλεσμα της δουλειάς και όχι οι αντιδράσεις. Η Μπέττυ Μαγγίρα υπερασπίστηκε τη διοργάνωση, λέγοντας ότι ήταν μια «πολύ ωραία βραδιά» με θέαμα και χιούμορ, ενώ αντιμετώπισε με χιούμορ τα τηλεοπτικά σχόλια για την επιστροφή της.
Ο Α’ Ημιτελικός κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού και τη μάχη της τηλεθέασης, καθώς η ΕΡΤ1 σημείωσε μέσο όρο 15,1% στο δυναμικό κοινό της prime time. Ο Β’ Ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ ο μεγάλος τελικός, όπου θα αναδειχθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2026, θα διεξαχθεί την Κυριακή.