Facebook όπως χρήματα, σεξ και σοκολάτα!

Facebook όπως χρήματα, σεξ και σοκολάτα!

Αλήθεια γιατί άραγε ένα like στο Fb ή μια καρδούλα στο Insταgram, μας προσφέρει χαρά και ικανοποίηση; Το έχετε σκεφτεί;

Δες περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις
Πρόσθεσε το ΚΛΙΚ στη Google

Σύμφωνα με έρευνα του Journal of Psychological Science, υπάρχει εξήγηση και μάλιστα απόλυτα λογική, για αυτό το πανομοιότυπο συναίσθημα της ευδαιμονίας.  

Οι ερευνητές δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα ομάδας εφήβων ηλικίας 13 έως 18, την ώρα που χαζεύουν στο Instagram. Τι βρήκαν;

Βρήκαν πως τα likes και οι καρδούλες στα social media ενεργοποιούν τα ίδια κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου, που διεγείρονται από ανταμοιβές, έννοιες και αξίες, όπως τα χρήματα, το σεξ και η σοκολάτα.

Με λίγα λόγια, η ψυχολογική αντίδραση από τα likes και την γενικότερη αποδοχή από τις social media κοινότητες ομοιάζει με το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στο αίσθημα της απόλαυσης.

Σχετικά άρθρα