Η πιο πρωτότυπη στάση λεωφορείου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Η πιο πρωτότυπη στάση λεωφορείου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Η στάση λεωφορείου – βιβλιοθήκη περιμένει μικρούς και μεγάλους για μια πιο ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική αναμονή.

Περιμένεις το λεωφορείο όμως αργεί… Τι θα έλεγες να διαβάσεις ένα βιβλίο; Όχι, δεν τρελαθήκαμε, αυτή είναι η νέα πρόταση, που παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη στις στάσεις λεωφορείων και έχει ήδη κερδίσει μικρούς και μεγάλους.  Ένας περιποιημένος χώρος, μια μικρή βιβλιοθήκη σας περιμένει σε μια στάση λεωφορείου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Η κεντρική στάση της γραμμής 64, που συνδέει το Φίλυρο με τη Θεσσαλονίκη άλλαξε ριζικά. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της στάσης μπορεί κανείς να επιλέξει το βιβλίο που θα του γεμίσει την ώρα αναμονής ή και να το δανειστεί για τη διαδρομή. Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία πολιτισμού ξεκίνησε από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη χωρίς γραφειοκρατία δημιουργώντας την πρώτη πανελλαδικά «Στάση Λεωφορείου – Βιβλιοθήκη» σε συνεργασία με την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου.

Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα με αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις: Ένα έπιπλο βιβλιοθήκης σε μορφή «δένδρου», παγκάκι αναμονής, πολλές πρωτότυπες θέσεις διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και κατάλληλη βαφή όπως αυτή της οροφής που προσομοιάζει με ουρανό.  Τα βιβλία είναι προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, της ένωσης λογοτεχνών, των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αλλά και απλών πολιτών που τοποθετούν τα βιβλία τους στα ράφια της βιβλιοθήκης, ενώ αναμένεται να επεκταθούν οι στάσεις – βιβλιοθήκες και σε άλλες περιοχές.

«Σήμερα η χαρά που είδαμε στα πρόσωπα των νεαρών επιβατών, αλλά και όλων των συνδημοτών μας είναι μια δικαίωση για την πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε. Και θα χαιρόμασταν διπλά αν αυτή η πρωτοβουλία βρει μιμητές στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και των υπόλοιπων μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ταυτόχρονα είναι ένα μήνυμα πολιτισμού που στέλνουμε από το δήμο μας. Γιατί το βιβλίο είναι ένας πολύτιμος φίλος, που βοηθά στην καλλιέργεια του κάθε πολίτη. Είμαστε βέβαιοι ότι όταν δίνεις θετικά παραδείγματα ο κόσμος τα σέβεται και τα προστατεύει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φιλοπρόοδο σύλλογο της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου που αποδεικνύει ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του εθελοντισμού», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Σχετικά άρθρα