Lego: Υποχώρησαν οι πωλήσεις για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια

Lego: Υποχώρησαν οι πωλήσεις για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια

Η δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών παρουσιάζει πτώση σε Ευρώπη – Β. Αμερική αλλά αύξησε τις πωλήσεις στην Κίνα. Από τον Γιώργο Βράτσο

Αξιοσημείωτη πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Lego το περασμένο έτος, για πρώτη φορά από το 2004, καθώς η δανέζικη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών εκκαθάρισε τα πλεονάζοντα αποθέματα και αντιμετώπισε προβλήματα στις αγορές λιανικής στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.

Από την άλλη η εμβληματική εταιρεία παιχνιδιών διπλασίασε τις πωλήσεις της στην Κίνα.

Είναι προφανές ότι η Lego βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη δοκιμασία της από τις αρχές του 2000 όταν πλησίασε στην χρεοκοπία, μετά από μια ξαφνική διακοπή της περισσότερο από μια δεκαετία ισχυρής ανάπτυξης.

 Έτσι το 2017, οι πωλήσει της Lego υποχώρησαν 8% στις 35 δισ. κορόνες Δανίας (5,8 δισ. δολάρια), χαμηλότερα από την αύξηση 6% το 2016 και αρκετά χαμηλότερα από την αύξηση κατά 25% που επιτεύχθηκε το 2015.

Παράλληλα η δανέζικη εταιρεία εμφάνισε ισχυρή διψήφια αύξηση στην Κίνα, ενώ πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις της σε πιο «εδραιωμένες» αγορές, στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Niels B. Christiansen: «Στη διάρκεια του 2017, τα έσοδα στις εδραιωμένες αγορές μας μειώθηκαν, κυρίως λόγω των μέτρων που λάβαμε για να εκκαθαρίσουμε τα αποθεματικά μας. Αυτή η πτώση επηρέασε τα λειτουργικά μας κέρδη».

Σχετικά άρθρα