Η Ελληνική Αστυνομία διαβάζει Μπωντλαίρ — και μπράβο της
Μία αστυνομική επιχείρηση που μας έκανε περήφανους
Μια είδηση άκρως βιβλιοφιλική έκανε την εμφάνισή της στη σελίδα της ΑΑΔΕ στις 10 Σεπτεμβρίου: Η αστυνομία με την επιχείρηση «Τα άνθη του κακού» ξεσκέπασε κύκλωμα που έκρυβε 84 κιλά κοκαΐνης μέσα σε τριαντάφυλλα. «Πόσα τριαντάφυλλα θα χρειάστηκαν;», αναρωτιέται ο κοινός νους. «Από πότε διαβάζει η ελληνική αστυνομία Μπωντλαίρ;» αναρωτιόμαστε εμείς. Και σε αυτό θα σταθούμε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Η παρτίδα αφορούσε 80 κιβώτια με τριαντάφυλλα, που είχαν φύγει από την Μπογκοτά και είχαν φτάσει σε ανθοπωλείο στην Αρτέμιδα Αττικής. Από τα 80 κιβώτια, οι ελεγκτές – με τη βοήθεια ειδικού σκύλου ανιχνευτή – βρήκαν στα 15 από αυτά ότι τα τριαντάφυλλα είχαν τεχνητό μίσχο, ο οποίος περιείχε την κοκαΐνη.

Στο ανθοπωλείο συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία ετοιμάζονταν να πάρουν την κοκαΐνη και να τη συσκευάσουν σε ειδικό χώρο, στον Μαραθώνα. Οι ελεγκτές, με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ, της ΔΑΟΕ της Ελληνικής Αστυνομίας και ομάδας της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), επισκέφτηκαν τη συγκεκριμένη οικία και συνέλαβαν εκεί έναν κακοποιό αλλοδαπής καταγωγής – που κατηγορείται και για ανθρωποκτονία – και τον γιο του, καθώς εκεί, αφού έκαναν φύλλο και φτερό όλες τις εγκαταστάσεις, βρήκαν 2 kg κοκαΐνη, ένα ολόκληρο παρασκευαστήριο, και ένα όπλο θαμμένο στην αυλή του σπιτιού.

Η συνολική ποσότητα της κοκαΐνης έφτασε τα 84 κιλά. Οι ελεγκτές κατάσχεσαν και ένα πολυτελές αυτοκίνητο και αναζητούν και άλλα δύο άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, η οποία εμφανίζεται ως υπεύθυνη του ανθοπωλείου.
Όσο λεπτομερής και αν είναι αυτή η ανακοίνωση, δεν αναφέρει το πιο βασικό: ποιο είναι το ποιητικό και συνάμα βασανισμένο μυαλό πίσω από το όνομα της επιχείρησης, που αγαπά τον Μπωντλαίρ και το βγάζει προς τα έξω; Εμείς πάντως, του βγάζουμε το καπέλο.
Για τους μύστες και τις μύστριες, να θυμίσουμε επίσης ότι αυτή η τακτική έχει πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο της 4ης σεζόν του «Gossip Girl», όπου ο Ντάμιεν, γιος του πρέσβη και ναρκέμπορος, αναγκάζει τον Έρικ, αδερφό της Σερίνα, να παραλάβει μια αποστολή κοκαΐνης, η οποία είναι κρυμμένη μέσα σε πακέτα με 100 ροζ τουλίπες. Εάν και οι δικοί μας έμποροι είναι φαν, chapeau!