Λιάνα Κανέλλη: Οι δύο φορές που βρέθηκε αντιμέτωπη με τον θάνατο
Η Λιάνα Κανέλλη μίλησε για τις φορές που κινδύνευσε η ζωή της.
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «EQ» και την Έλενα Παπαβασιλείου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, μιλώντας για τις φορές που πλησίασε τον θάνατο.
Αρχικά η Λιάνα Κανέλλη έκανε μια αναδρομή στις αρχές του 2024 όταν βρέθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λόγω σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού και παρέμεινε διασωληνωμένη στην εντατική για εννέα ημέρες. Σχετικά με τη νοσηλεία της είπε:«Στη ΜΕΘ κυριαρχεί η χημεία, δε καταλαβαίνεις και πολλά πράγματα. Όμως, όλοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν ακούς και δε βλέπεις. Δε βλέπεις σίγουρα γιατί είσαι σε κατάσταση μισό-ύπνου, εγώ όμως, πίστεψέ με, άκουγα τα πάντα. Άκουγα τα πάντα. Όχι όλες τις στιγμές, κάποιες στιγμές.
Εγώ δε μπήκα και για κάτι θανατηφόρο στη ΜΕΘ, μπήκα για εκείνον τον φρικτό συνδυασμό πνευμονίας και RSV. Kόλλησα την Πρωτοχρονιά, μπήκα στο νοσοκομείο την Τρίτη και κατέρρευσα την Παρασκευή. Αν δεν ήμουν μέσα, θα είχα πεθάνει. Δε με τρόμαξε, δεν ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισα τον θάνατο.»
Στη συνέχεια θυμήθηκε τα χρόνια που ήταν πολεμική ανταποκρίτρια: «Έχω βρεθεί σε πόλεμο και έχει σκάσει δίπλα μου βόμβα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα τον θάνατο. Πώς δε με τρομάζει ο θάνατος; Θέλω να ζήσω, δε θέλω να πεθάνω» εξομολογήθηκε η Λιάνα Κανέλλη,