H FIFA αλλάζει το οφσάιντ και το ιταλικό ποδόσφαιρο θα το εφαρμόσει
Η FIFA ετοιμάζεται να αλλάξει τον κανονισμό του οφσάιντ με στόχο τα περισσότερα γκολ με το ιταλικό ποδόσφαιρο να είναι το πρώτο που θα εφαρμόσει το νέο αυτό κανονισμό.
Τα όσα βιώνει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια όπως είναι λογικό έχουν επιφέρει πολλές αλλαγές στα πάντα. Από την είσοδο του VAR, στον covid-19 και την παρουσία των οπαδών, τις σκέψεις για μια ευρωπαϊκή Super League, το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, μέχρι και τις αλλαγές στους κανόνες.
Μια τέτοια αλλαγή αναμένεται στον κανονισμό του οφσάιντ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το SkySport η FIFA ετοιμάζεται να αλλάξει το οφσάιντ. Δηλαδή, α μην ισχύει αυτό που ισχύει τώρα, ότι ακόμη και το ένα χιλιοστό είναι οφσάιντ, αφού αυτό δεν συνιστά πλεονέκτημα για τον επιθετικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στόχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να υπάρχει μια «απόσταση» προκειμένου να θεωρείται οφσάιντ.
Συγκεκριμένα, η FIFA θέλει το οφσάιντ να προκύπτει ως εξής: Από την εξέταση του σημείου στο οποίο βρίσκεται το πίσω πόδι του επιτιθέμενου και το μπροστά του αμυνόμενου. Έτσι, ο νέος αυτός κανόνας θα είναι υπέρ του επιτιθέμενου και κατά συνέπεια της μεγαλύτερης δυνατότητας στο γκολ και στο θέαμα. .
Η σκέψη αυτή βρίσκει σύμφωνη την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία γι` αυτό κι ενδέχεται να διοργανώσει από τη νέα σεζόν πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες. Βέβαια, οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να γίνουν αμέσως και στις μεγάλες κατηγορίες, γι αυτό και στην Ιταλία θα το εφαρμόσουν στο πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών.