SEAT: Ρεκόρ πωλήσεων τον Ιανουάριο σε παγκόσμιο επίπεδο! (photos)
Με 38.900 αυτοκίνητα, το οποίο μεταφράζεται σε 20,4% περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2017.
Η εκκίνηση της χρονιάς για τις παγκόσμιες πωλήσεις της SEAT στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το αποτέλεσμα ήταν η επίτευξη νέου ρεκόρ πωλήσεων. Τον πρώτο μήνα του έτους, η μάρκα πούλησε 38.900 αυτοκίνητα, 20,4% περισσότερα από το 2017 (32.300) και πέτυχε το υψηλότερο αποτέλεσμα πωλήσεων Ιανουαρίου. Το νέο Arona έδωσε ώθηση στα αποτελέσματα των πωλήσεων της SEAT, όπου μόνο τον Ιανουάριο, η μάρκα πούλησε 4.600 μονάδες από το νέο crossover, το οποίο βρίσκεται ακόμα στην φάση λανσαρίσματος. Με αυτά τα στοιχεία, η SEAT διανύει το έκτο συνεχόμενο έτος αύξησης πωλήσεων της, μετά από το κλείσιμο του προηγούμενου έτους με αύξηση 14,6% και την άνοδο της τάξεως του 45,9% μεταξύ 2012 και 2017.
Τον Ιανουάριο, η Ισπανία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο διατήρησαν τις αυξημένες πωλήσεις που είχαν σημειώσει και στο τέλος του 2017. Η Ισπανία ηγήθηκε των πωλήσεων με 8.000 αυτοκίνητα (+20.3%), ακολουθούμενη από τη Γερμανία (6.500 πωλήσεις, +12.0%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (4.200 πωλήσεις, +9,9%). Η SEAT εντατικοποίησε τη στρατηγική διεθνοποίησης της τον Ιανουάριο και διάθεσε 2.200 Ibiza 5ης γενιάς στην Αλγερία, η οποία κατέστη η τέταρτη αγορά της μάρκας με τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων από την αρχή του έτους. Επίσης η SEAT, εγκαινίασε την πρώτη της αντιπροσωπεία στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας και έτσι τώρα η SEAT είναι πλέον παρούσα και στις πέντε ηπείρους.

Μετά το λανσάρισμα των Ateca, Leon, Ibiza και Arona τα δύο τελευταία χρόνια, η SEAT συνεχίζει και το 2018 με τη προσθήκη ενός νέου 7θέσιου SUV. Επιπλέον η ισπανική φίρμα θα ενισχύσει τη γκάμα της με το Arona TGI, το οποίο θα προστεθεί στα μοντέλα που τροφοδοτούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (Mii, Ibiza και Leon). Παράλληλα, εξίσου εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις της SEAT και στην χώρα μας κατά τον πρώτο μήνα του 2018. Με 222 συνολικές ταξινομήσεις και καταγράφοντας μερίδιο αγοράς 2.5%, η SEAT ουσιαστικά τετραπλασίασε τα μεγέθη της σε σχέση με τις 51 ταξινομήσεις του Ιανουαρίου 2017. Στις λιανικές ταξινομήσεις η αντίστοιχη αύξηση έφτασε το 204%, αφού με 134 ταξινομήσεις (44 τον Ιανουάριο 2017) η ισπανική μάρκα κατέγραψε μερίδιο λιανικής 2.6%.