Η Αθήνα και η Ελλάδα επέστρεψαν πρώτες στα νούμερα πτήσεων του 2019 

Η Αθήνα και η Ελλάδα επέστρεψαν πρώτες στα νούμερα πτήσεων του 2019 

Η Ελλάδα είναι η χώρα της ΕΕ που κατάφερε πρώτη να φτάσει τις επιδόσεις που είχε το 2019 

Μα τα πρώτα ασφαλή στοιχεία από τις κινήσεις των αεροδρομίων στην Ευρώπη με την έναρξη της τουριστική περιόδου η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή έχοντας καλύψει το σύνολο σχεδόν των απωλειών των τελευταίων 2,5 ετών της πανδημίας. Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση του ACI Europe ( Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων ) παρά την εκρηκτική άνοδο της ζήτησης για ταξίδια η κίνηση εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 29% σε σχέση με το 2019. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει καταφέρει την πλήρη ανάκαμψη της συνδεσιμότητάς της, και ακολουθεί η Τουρκία (-3%). Στις χώρες της ΕΕ με τις καλύτερες επιδόσεις συμπεριλαμβάνονται η Ισπανία (-23%), το Ην. Βασίλειο (-28%), η Ιταλία (-32%), η Γαλλία (-34%) και η Γερμανία (-39%).

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οι τεράστιες ελλείψεις σε πιλότους και προσωπικού εδάφους στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και οι επακόλουθες ακυρώσεις δεκάδων πτήσεων καθημερινά κρατάνε ακόμη χαμηλά τις επιδόσεις πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. 

Όσον αφορά τις επιδόσεις των ευρωπαϊκών πόλεων και εδώ η Αθήνα βρίσκεται σε περίοπτη θέση με μόλις 6% μείωση σε σχέση με το 2019 μαζί με την Κωνσταντινούπολη και την Λισαβώνα να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Και εδώ όπως με βάση τις προβλέψεις από τον Ιούνιο και μετά η Αθήνα θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα νούμερα του 2019 δείγμα της τεράστιας ζήτησης που έχει σαν ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Σχετικά άρθρα