Η Ν. Αφρική παραδέχεται ότι δωροδόκησε για να πάρει το Μουντιάλ
Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας Ντάνι Τζόρντααν που φιλοξενούνται σε όλο τον τοπικό (και όχι μόνο) τύπο η πατρίδα του Νέλσον Μαντέλα στην προσπάθειά της να πάρει την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2010 έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια στον Τζακ Ουόρνερ.
Αφού η φούσκα των σκανδάλων της ΦΙΦΑ έσκασε, βγαίνουν σιγά – σιγά στο φως οι αληθινές ιστορίες πίσω από την κουρτίνα.
Όλα όσα ακούγονταν και γράφονταν αλλά δεν επιβεβαιώνονταν θα βγουν τώρα στη φόρα αφού «δρυός πεσούσης…»
Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας Ντάνι Τζόρντααν που φιλοξενούνται σε όλο τον τοπικό (και όχι μόνο) τύπο η πατρίδα του Νέλσον Μαντέλα στην προσπάθειά της να πάρει την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2010 έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια στον Τζακ Ουόρνερ. Ο εν λόγω κύριος είναι στο μάτι του κυκλώνα του σκανδάλου και τότε ήταν αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας και πρόεδρος της CONCACAF.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τζόρντααν, τα χρήματα εξαιρέθηκαν από μια πληρωμή που έκανε η ΦΙΦΑ προς της Νότιο Αφρική και οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έλαβαν ένα γράμμα που έδινε οδηγίες για να σταλούν στην συνομοσπονδία που ήταν πρόεδρος ο Ουόρνερ.

Μετά τις αποκαλύψεις του τύπου ο Τζόρντααν δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα φέρεται να είπε αλλά οι εφημερίδες αναφέρουν –ως δήλωσή του- ότι τα χρήματα κατατέθηκαν στο αναπτυξιακό ταμείο της CONCACAF.
Η Νότιος Αφρική είδε τελικά τα λεφτά της να πιάνουν τόπο αφού επιλέχτηκε αντί του Μαρόκου και όντως διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Παρά πάντως την γενική κατακραυγή και τις εκκλήσεις πολλών ομοσπονδιών για κάθαρση και αλλαγή ο Ζεπ Μπλάτερ επανεκλέγηκε πανηγυρικά στην προεδρία της ΦΙΦΑ και θα συνεχίσει να διαφεντεύει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Ο Ελβετός παράγοντας έχει τον τρόπο να μένει απρόσβλητος από κάθε σκάνδαλο αλλά αυτό δεν ισχύει για τους(άλλοτε) στενούς συνεργάτες του.
Το βέβαιο είναι πως στο φως θα βγουν και πολλές άλλες παράνομες δοσοληψίες των παραγόντων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου –σε αυτό βλέπουμε πως η Ελλάδα μιμείται τα παραδείγματα των μεγαλύτερων. Το θέμα βέβαια είναι πως στο εξωτερικό όσοι παρανόμησαν πληρώνουν, ανεξαρτήτως ονόματος και θέσης.