500 χρόνια Νέας Υόρκης από ψηλά: Μέσα στο ασανσέρ του νέου World Trade Center
Οι επισκέπτες του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (του επονομαζόμενου και ως One World Trade Center) στο κέντρο του Manhattan, θα μπορούν πλέον να δουν τη Νέα Υόρκη να «μεγαλώνει» ενώ ανεβαίνουν με το ασανσέρ.
Οι τοίχοι του ειδικού ασανσέρ είναι οθόνες στις οποίες θα μπορούν να δουν την Νέα Υόρκη να περνά από δεκαετία σε δεκαετία ενώ περνούν έναν έναν τους 102 ορόφους.
Την κατασκευή έκανε η Legends Hospitality ενώ οι τοίχοι του ασανσέρ έχουν εννέα οθόνες υψηλής ευκρίνειας 75 ιντσών που δίνουν την εντύπωση πως κοιτάς όντως έξω από το παράθυρο. Ο πρώτος όροφος δείχνει τη Νέα Υόρκη το 1500 και τα χρόνια περνούν μπροστά στα μάτια του επιβάτη όσο το ασανσέρ ανεβαίνει.
Το ταξίδι αυτό στη Νέα Υόρκη μέσα στον χρόνο διαρκεί μόλις 47 δευτερόλεπτα. Σίγουρα όμως αξίζει για όσους έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί.

Ο χρόνος φυσικά σταματάει για την Νέα Υόρκη την 11η Σεπτεμβρίου του 2001….