Γερμανός κυνηγός σκότωσε το γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής

Γερμανός κυνηγός σκότωσε το γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής

Γερμανός κυνηγός σκοτώνει το γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής προκαλώντας την οργή πολλών τοπικών οργανώσεων

 

Δες περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις
Πρόσθεσε το ΚΛΙΚ στη Google

Πριν λίγους μήνες ο Αμερικανός οδοντίατρος Walter Palmer σκότωσε το λιοντάρι Cecil της Zimbabwe. Τώρα Γερμανός κυνηγός σκοτώνει το γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής προκαλώντας την οργή πολλών τοπικών οργανώσεων αφού ανέβασε φωτογραφίες με το άψυχο ζώο στα μέσα μαζικής δικτύωσης. 

“Πρόκειται για μεγάλη απογοήτευση γιατί όταν ένας ντόπιος σκοτώνει για να θρέψει την οικογένειά του αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 15 έτη. Όταν ένας ξένος σκοτώνει ένα ζώο, δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα. Ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπεται στον κόσμο;“, αναρωτιέται ο εκπρόσωπος των οργανώσεων αυτών.

Όμως το θέμα δεν είναι απλό καθώς υπάρχει αναταραχή λόγω της πράξης αυτής. Η κυβέρνηση της Zimbabwe είναι αυτή η οποία εκδίδει τις σχετικές άδειες κυνηγιού αφού πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό όφελος. Ο εκάστοτε κυνηγός πληρώνει μεγάλα ποσά προκειμένου να βγάλει τα απαιτούμενα χαρτιά με την επίσημη έγκριση και σφραγίδα της κυβέρνησης. Ο Γερμανός κυνηγός για παράδειγμα πλήρωσε 50.000 ευρώ εξασφαλίζοντας ό, τι απαιτείται στο πλαίσιο ενός οργανωμένου safari στο Gonarezhou National Park.

Υπεύθυνη λοιπόν δεν είναι η ευρωπαική κουλτούρα, όπως πιστεύουν πολλοί, η οποία χειραγωγεί όσους το έχουν ανάγκη, αλλά η ίδια η κυβέρνηση η οποία αφήνει ελεύθερο το πεδίο στους επισκέπτες να δρουν με αυτό τον τρόπο μετατρέποντας τα πάντα σε εμπορικές και απρόσωπες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα