Σοϊλού για Κωνσταντινούπολη: Αν δεν την πιάναμε, σήμερα θα ήταν στην Ελλάδα
Η Αγκυρα εμπλέκει την Ελλάδα στην βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι η τρομοκράτισσα που συνελήφθη και ομολόγησε ότι έβαλε την βόμβα στην Ιστικλάλ θα πετούσε σήμερα για την χώρα μας, για να αποφύγει τη σύλληψη
Οι Τούρκοι ταυτοποίησαν και συνέλαβαν την δράστιδα που έβαλε την βόμβα στην Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη και πρόκειται για μία γυναίκα από την Συρία, ονόματι Αχαλάμ Αλμπαχασίρ. Μάλιστα, όπως ανάφερε πριν από λίγα λεπτά σε δηλώσεις του ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, η τρομοκράτισσα θα πετούσε σήμερα για την Ελλάδα, αν δεν είχαν καταφέρει να την εντοπίσουν οι τουρκικές Αρχές.
«Η τρομοκράτισσα συνελήφθη στην συνοικία Κιουτσουκτσεκμετζέ» είπε ο Σοϊλού «λίγο πριν πετάξει για την Ελλάδα αργότερα σήμερα». Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι η Τουρκία «δεν αποδέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ», κατηγορώντας την Αμερική για «υπόθαλψη τρομοκρατών».
Κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης «η γυναίκα στην ανάκρισή της ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε ως ειδικός αξιωματικός από την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ και ότι μπήκε στην χώρα παράνομα από την Αρφίν». Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η τρομοκράτης του ΡΚΚ πήρε την εντολή για να χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη από το αρχηγείο που βρίσκεται στο Κομπάνι της Συρίας και παραδέχθηκε ότι πυροδότησε τη βόμβα στις 16:20 της Κυριακής (13/11)».
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι μυστικές υπηρεσίες της γείτονος έκαναν έφοδο στο σπίτι-γιάφκα που βρισκόταν η βομβίστρια και οι συνεργάτες της και κατά τη διάρκεια της σύλληψης, φέρονται να εντόπισαν τα ρούχα που φορούσε χθες στην επίθεση, πιστόλι και σφαίρες, καθώς και υλικά για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού. Συνολικά έχουν γίνει 22 συλλήψεις, ενώ στο σπίτι μαζί της βρίσκονταν άλλοι δύο άνδρες, προφανώς οι άμεσοι συνεργάτες της.
Το βίντεο της σύλληψης έχει γίνει viral και δόθηκε στην δημοσιότητα από την τουρκική κρατική ασφάλεια.