Ξεπέρασαν το 1 εκ. οι μετανάστες

Ξεπέρασαν το 1 εκ. οι μετανάστες

Το σοβαρότερο πρόβλημα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή δεν είναι φύσης οικονομικής ή στρατιωτικής αλλά σαφέστατα το μεταναστευτικό. Από τον Θεολόγο Αλεξανδράτο

Το σοβαρότερο πρόβλημα της Ευρώπης είναι  το μεταναστευτικό.

Το οποίο στη συνέχεια εξελίσσεται και σε οικονομικό και σε πρόβλημα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη «γηραιά ήπειρο» μπήκαν από τις αρχές του 2015 περισσότεροι από 1 εκατομμύριο μετανάστες προερχόμενοι από την Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική. 

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών (περί τις 800.000) είχαμε τη χαρά να περάσει από την χώρα μας. Τα ναυτικά σύνορα εν ήταν δυνατόν να φυλαχθούν με τον κατάλληλο τρόπο και μέσω της φίλης και γείτονος Τουρκίας πλημμυρίσαμε από ανθρώπους ξεριζωμένους, πονεμένους, φανατικούς, βίαιους.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές όταν μιλάμε για έναν τέτοιο αριθμό και η Ευρώπη θα γνωρίσει τις συνέπειες αυτής της αδυναμίας να φυλάξει τα σύνορά της στο (άμεσο) μέλλον. 

Ναι, ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν, υπάρχουν τίμιοι και καλοί οικογενειάρχες που θέλουν μόνο να εξασφαλίσουν μια στέγη και λίγη τροφή για τους δικούς τους.

Αλλά υπάρχουν και χιλιάδες φανατισμένοι Μουσουλμάνοι οι οποίοι είναι πλήρως ανεξέλεγκτοι και πάρα πολύ επικίνδυνοι. Το πώς θα ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι δεν είναι δική μας δουλειά αλλά κάποιοι αρμόδιοι για αυτό πληρώνονται.

Από τους 1 εκ. μετανάστες που πέρασαν στην Ευρώπη οι 972.551 εισήλθαν μέσω θαλάσσης και μόλις 34.000 είναι αυτοί που μπήκαν από την ξηρά.

Οι μισοί από αυτούς είναι από τη Συρία, ακολουθούν οι Αφγανοί με ποσοστό 20% και οι Ιρακινοί με 7%.

Από όσους θέλησαν να περάσουν στην Ευρώπη, 3.695 έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Οι 2.889 στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Βόρειας Αφρικής και της Ιταλίας και άλλοι 700 στο Αιγαίο. 

Σχετικά άρθρα