Τέλος τα πάρτι στα σπίτια από την Airbnb
Απαγορεύει η Airbnb μόνιμα τα πάρτι στα σπίτια που διαχειρίζεται
Μία πολύ σοβαρή ανακοίνωση εξέδωσε η Airbnb και αφορά μία συνήθεια που ξεκίνησε λίγο πριν την πανδημία αλλά γιγαντώθηκε κατά την διάρκεια της. Αυτή δεν είναι άλλη από την διοργάνωση privet ή και ανοικτά σε πολύ κόσμο πάρτι, που γίνονταν σε σπίτια που ενοικιάζονταν μέσω της πλατφόρμας, και υπήρχε η δυνατότητα αρκετού χώρου για την φιλοξενία πολλών θαμώνων.

Αυτό ξεκίνησε δειλά στις πόλεις κυρίως τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και σιγά – σιγά επεκτάθηκε καθόλη της διάρκεια του χρόνου, δημιουργώντας μία σειρά από προβλήματα που διογκώθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.
Καταρχήν το προφανές ήταν ο θόρυβος και η όχληση προς τους γείτονες των σπιτιών αυτών μιας και τα πάρτι διαρκούσαν συνήθως πολλές φορές μέχρι τα ξημερώματα. Επίσης όταν αφορούσε σπίτια σε πολυκατοικίες υπήρχε το θέμα της ασφάλειας για τους υπόλοιπους κατοίκους καθώς έμπαιναν άτομα στις πολυκατοικίες χωρίς κανένα έλεγχο αλλά το κυριότερο κυκλοφορούσαν συνήθως στο τέλος μεθυσμένοι και πολλές φορές εκτός ελέγχου. Σε πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς όπως τα ελληνικά νησιά ( Μύκονος ) τα πάρτι είχαν γίνει επικερδής επιχειρήσεις καθώς είχαν εισιτήριο εισόδου δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό από τα νυχτερινά κέντρα. Και τέλος κατά την διάρκεια της πανδημίας τα πάρτι αυτά συνήθως αποτελούσαν καταφύγιο για διασκέδαση χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας εντείνοντας τους φόβους για διασπορά του κορονοϊού.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Airbnb αποφάσισε να απαγορεύσει μόνιμα τις εκδηλώσεις και πάρτι στα σπίτια που διαχειρίζεται μονιμοποιώντας σχετικά προσωρινή απόφαση που είχε πάρει κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η πλατφόρμα αφαίρεσε το όριο ανθρώπων που μπορούν να μένουν στα σπίτια της το οποίο μέχρι σήμερα ήταν μέχρι 16 άτομα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε μεγάλα αγροκτήματα και παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική.