Νατάσα Λιακουνάκου:Πίσω από κάθε όμορφη, κοσμική, «σύζυγο τρόπαιο», κρύβεται συχνά ένας πετυχημένος επιχειρηματίας.

Νατάσα Λιακουνάκου:Πίσω από κάθε όμορφη, κοσμική, «σύζυγο τρόπαιο», κρύβεται συχνά ένας πετυχημένος επιχειρηματίας.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο Θωμάς Λιακουνάκος, είναι περισσότερο γνωστός εξ αιτίας της συζύγου του, παρά για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Ήταν γύρω στο καλοκαίρι του 1995, όταν ο Θωμάς Λιακουνάκος, εμφανίστηκε σ’ ένα εκδοτικό σπίτι στην Μύκονο, συνοδευόμενος από την επίσημη πια μνηστή του Νατάσα. Ήταν η εποχή που το όνομα του Θωμά Λιακουνάκου , άγνωστο στους περισσότερους, αν και γνωστό στους «ειδικούς» , είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό και σε πιο «ευρείς» κύκλους. Στα 46 χρόνια του τότε ο Θωμάς Λιακουνάκος, ξεχώριζε για την ευχάριστη , σχεδόν παιδική όψη του και για τα γαλανά μάτια του, που όλα μαζί τον έκαναν να δείχνει αρκετά νεώτερος , από την ηλικία του. Μαζί του εκείνο το βράδυ ήταν και η επίσημη πια μνηστή του. Στα 23 χρόνια της τότε η Νατάσα ήταν μια πολύ όμορφη νεαρή κοπέλα, πολύ σεμνή, πολύ χαμηλότονη και πολύ διακριτική.

Η Νατάσα Λιακουνάκου

 Ο γάμος του Θωμά Λιακουνάκου με την Μαρία Σωτηριάδου- κόρη ενός εκ των δυο μεγαλομετόχων της κάποτε πανίσχυρης ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ, , παρά τα τέσσερα παιδιά που είχε αποκτήσει το ζευγάρι, στις σχεδόν δυο δεκαετίες του γάμου τους- είχε μόλις τελειώσει και έτσι ο φανερά ερωτευμένος Θωμάς, μπορούσε πια να παρουσιάζει δημοσίως την επίσημη αγαπημένη του. Σε μια συζήτηση που είχε γίνει εκείνο το βράδυ, ανάμεσα στους άντρες της παρέας, ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε πει : «Εσείς με τις εκδόσεις μπορεί να έχετε πολλές ιδέες, αλλά δεν ξέρετε να βγάζετε λεφτά». Ο ίδιος χωρίς και να το λέει ήταν φανερό πως ήξερε να βγάζει λεφτά. Αν και ξεκινώντας από το μηδέν, χάρη στον τρόπο που ήξερε να εκμεταλλεύεται τις γνωριμίες του και χάρη στην εμπιστοσύνη που ενέπνεε, είχε καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία, αλλά και την φήμη του μεγαλύτερου προμηθευτή οπλικών συστημάτων. Αλλά αυτά δεν είναι γνωστά σε πολλούς. Είναι γνωστά μόνο σε κάποιον κλειστό κύκλο «μυημένων».

Εξ αιτίας της περιουσίας του, που δεν κρυβόταν πια ο Θωμάς Λιακουνάκος, είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός και στους κοσμικούς κύκλους της Μυκόνου, όπου εμφανιζόταν πια κάθε καλοκαίρι. Οι φήμες για το πώς γνώρισε την Νατάσα ποικίλουν. Αυτή που επικρατεί είναι εκείνη που λέει ότι την γνώρισε το καλοκαίρι του ’93 στην Ψαρού όταν με κάποιο φίλο του βαθμολογούσαν, τις πιο καλλίγραμμες κοπέλες με τα μπικίνι. Είναι πράγματι και ένα διαφορετικό είδος καλλιστείων η Ψαρού. Ήταν από τότε. Η λεπτή, όμορφη και με άψογη σιλουέτα Νατάσα, βαθμολογήθηκε με 10 από τον Λιακουνάκο, που δεν άργησε να γνωρίσει από κοντά την γυναίκα που θα γινόταν η επόμενη γυναίκα της ζωής του. «Αισθανθήκαμε και οι δυο ένα πολύ θετικό vibe” είχε πει σε μια παλιότερη συνέντευξή της η Νατάσα « μια έντονη έλξη. Ήμουν τότε 21 ετών και η γνωριμία μας είχε τα στοιχεία ρομαντικής ταινίας. Δεν τον γνώριζα και όταν έμαθα ότι είχε ήδη οικογένεια αισθάνθηκα ότι δεν ήμουν για τέτοιου είδους περιπέτειες παρ’ ολο που εκείνη την εποχή ο γάμος του Θωμά βρισκόταν ένα βήμα  από το τέλος του. Δεν με απασχόλησε τόσο η μεγάλη διαφορά ηλικίας όσο το ότι εκείνος ήταν ήδη δημιουργημένος και εγώ δεν είχα καν ξεκινήσει. Φοβήθηκα όλο το πακέτο. Έκανα έξη μήνες να υποκύψω. Τον παίδεψα λίγο. Ήμουν έξω από τον κόσμο του».

Αυτή όπως είπαμε είναι η άποψη που επικρατεί για την γνωριμία τους, ενώ μια άλλη λέει ότι βρέθηκαν για πρώτη φορά σ’ ένα επιχειρηματικό ταξίδι του Λιακουνάκου στο Παρίσι, ενώ μια άλλη ότι γνωρίστηκαν στο γραφείο του. Αυτά όμως δεν έχουν σημασία. Κάπως γνωρίστηκαν και ο Λιακουνάκος που καθώς ο γάμος του τελείωνε, είχε αποκτήσει και την φήμη του γυναικά, που δεν θα δίσταζε να σκουντήσει κάτω από το τραπέζι και κάποιο γυναικείο πόδι, όπως φαίνεται ερωτεύτηκε την Νατάσα.

 Λίγο πριν από τον γάμο τους, το καλοκαίρι του ’96 στα Αστέρια, η Νατάσα ήταν πια αλλαγμένη. Η ζωή της με τον Θωμά Λιακουνάκο, τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι διεθνείς γνωριμίες, της είχαν δώσει άλλον αέρα. Δεν ήταν πια η διακριτική σχεδόν αόρατη κοπέλα, του πρώτου καιρού της γνωριμίας τους. Ήταν μια γυναίκα που πατούσε στα πόδια της και ήξερε τι ήθελε. Εξ άλλου το να έχει κατακτήσει έναν από τους πιο περιζήτητους γαμπρούς της εποχής, μόλις στα 24 της, δεν ήταν και λίγο για μια κοπέλα, που είχε ζήσει τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην μεσοαστική Κόρινθο.

Ήταν και η εποχή που στην Ελλάδα είχε επικρατήσει και η μόδα της γυναίκας «τρόπαιο». “Trophywife” όπως λένε και στα αγγλικά. Τι νόημα έχει να έχεις κατακτήσει την ζωή, αν είσαι πετυχημένος επιχειρηματίας ιδίως, αν δεν έχεις δίπλα σου και μια νεαρή όμορφη σύζυγο. Η Νατάσα τα είχε όλα αυτά. Αλλά είχε και δυο άλλα προσόντα. Είχε πολύ καλό γούστο στο ντύσιμο και καθώς η οικονομική ευχέρεια του συζύγου της το επέτρεπε, μπορούσε  να διαλέγει και τα πιο κομψά σύνολα, που την έκαναν την αγαπημένη των παπαράτσι. Το δεύτερο ήταν ότι το είχε με την κοσμική ζωή. Παρέα με το ζεύγος Λυμπέρη τότε, που επίσης το είχε με την κοσμική ζωή, αλλά και με τον για πολλά χρόνια κολλητό φίλο της Λάκη Γαβαλά, δεν άφηνε κοσμική εμφάνιση για κοσμική εμφάνιση. Επίσης το είχε και με το ξεφάντωμα. Νέα, όμορφη, καλοντυμένη, σύζυγος πάμπλουτου επιχειρηματία και να χορεύει πάνω στα τραπέζια, δεν είναι κάτι που το συναντάς τόσο συχνά. Το όνομα του Λιακουνάκου άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστό για το συνολικό lifestyleτης Νατάσας, παρά για τις επιχειρηματικές επιδόσεις του συζύγου της. Τα κοσμικά περιοδικά ήταν πια γεμάτα με φωτογραφίες της σε κάθε τους τεύχος.

Η αγάπη της Νατάσας Λιακουνάκου για το καλό ντύσιμο, επηρέασε και το στυλ του συζύγου της. Εδώ σε παλιότερη κοσμική τους έξοδο, όταν οι παπαράτσι τους πολιορκούσαν σε κάθε εμφάνισή τους

Όμως αυτή η έντονη ζωή, είχε και το τίμημα της στην συζυγική της ζωή και οι πρώτοι καυγάδες, που ήρθαν λίγα χρόνια μετά τον γάμο, δεν άργησαν να βρουν συνέχεια σε κάποιους χωρισμούς.

Με τα χρόνια και παρά την γέννηση του γιού τους, οι χωρισμοί- και οι επανασυνδέσεις- είχαν γίνει τόσο συχνοί, που κανείς πια δεν ήξερε σε τι φάση ήταν το ζεύγος, αν ήταν χωρισμένοι ή αν ήταν μαζί, ή τι είδους σχέση είχαν πια, μια και πολλοί έλεγαν, ότι ακολουθούσαν χωριστή ζωή, αν και παρέμεναν παντρεμένοι. Παρ’ όλες τις φήμες όμως , δεν έλειπαν και οι κοινές τους εμφανίσεις.

Παρά τις συχνές κοινές εμφανίσεις της Νατάσας και του Θωμά Λιακουνάκου, κανείς δεν ήξερε σε ποια φάση βρισκόταν η σχέση τους

Τα τελευταία χρόνια κανείς δεν ήξερε αν ήταν μαζί πια. Η Νατάσα πάντως ήταν έξω από το ανακριτικό γραφείο, κατά την διάρκεια της εξάωρης απολογίας του συζύγου της.

Για πολλούς η κατάληξη του Θωμα Λιακουνάκου ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και χρόνια παρά τις πολύ προσεκτικές κινήσεις του. Ήταν και τα υπέρογκα χρέη των 741 εκατομμυρίων ευρώ που είχε συσσωρεύσει ο Όμιλος των επιχειρήσεών του, αλλά το τέλος ήρθε μάλλον απροσδόκητα από την αποκάλυψη μιας μίζας, μόλις 1,6 εκ. ευρώ- για την προμήθεια των ιπταμένων ραντάρ της σουηδικής Ericsson, που τοποθετήθηκαν πάνω σε 4 αεροπλάνα Embraerβραζιλιάνικης κατασκευής- ποσό μάλλον αστείο για τα ποσά που διακινούνται στους εξοπλισμούς.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος με τις χειροπέδες στα χέρια, οδηγείται στον ανακριτή και από εκεί στον Κορυδαλλό. Μια σκηνή που δεν περίμενε να την ζήσει ποτέ, αν και πολλοί γνώριζαν από καιρό, ότι αυτή η κατάληξη ήταν προδιαγεγραμμένη

Κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον του 65χρονου πια Θωμά Λιακουνάκου. Ούτε και το μέλλον, της ακόμη όμορφης στα 43 της Νατάσας, που είδε την ζωή της να μετατρέπεται σε ένα ασσανσέρ.

Σχετικά άρθρα