Το τέλος της Ευρώπης μέσα από ένα ποίημα του T. S. Eliot
Βασισμένος στη Ρημαγμένη Γη του συγγραφέα, ο Θέμελης Γλυνάτσης παρουσιάζει το «Waste» στη σκηνή του Bios.
“I will show you fear in a handful of dust”.
Η παράσταση «Waste» προέκυψε από το εργαστήριο θεάτρου που πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 2016 στο BIOS. Οι οκτώ συμμετέχοντες προετοίμασαν σκηνές που μέσω της διαδικασίας του σεμιναρίου ενώθηκαν, δημιουργώντας μια εκρηκτική αφήγηση.

Δεν πρόκειται για μια θεατρική απόδοση του εμβληματικού ποιήματος του Eliot, αλλά για μια αντανάκλαση των μοτίβων, των συμβόλων και των νοημάτων της Ρημαγμένης Γης – το κείμενο χρησιμοποιείται σαν υλικό για την κατασκευή μιας παράστασης που μιλά για το τέλος της Ευρώπης, για την βία των ανθρώπων, την γελοιότητα της ύπαρξης και την παράλυση του θανάτου.
Το «Waste» είναι μια ειλικρινής, συλλογική και άκρως υποκειμενική ανάγνωση του ποιήματος του T. S. Eliot που στόχο έχει το ακραίο συναίσθημα, την ποιητικότητα και τη βαθιά συγκίνηση.

Παίζουν: Μαρία Βουτσινά, Μαριλένα Γερμανού, Αντώνης Γκρίτσης, Βασιλεία Κανάκη, Γιώργος Καράσης, Γεωργία Μελίδου, Ερατώ Μπολιάρη, Δάφνη Σκρουμπέλου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Θέμελης Γλυνάτσης. Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου. Φωτογραφίες: Αμαλία Σεραφειμάκη.
Info: 10, 11, 17, 18, 24, 25, 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου. Παραστάσεις: Δευτέρα – Τρίτη. Ώρα έναρξης: 21.00. Bios: Πειραιώς 84, Αθήνα, 210-3425335. Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ (ενιαίο).