Γιώργος Λιάγκας: Άλλη μια μέρα που εκνεύρισε κόσμο με τα σχόλιά του

Γιώργος Λιάγκας: Άλλη μια μέρα που εκνεύρισε κόσμο με τα σχόλιά του

Τι πιο σύνηθες να συμβεί;

Τι πιο σύνηθες να συμβεί θα μου πείτε: το να εκνευρίζει ο Γιώργος Λιάγκας κόσμο με το πώς διαχειρίζεται τα θέματα που προκύπτουν στην εκπομπή του είναι σχεδόν τόσο σταθερό στις τηλεοπτικές καθημερινότητες μας, όσο και η παρακολούθηση μπουζουκιών δια της τιβί το βράδυ της Ανάστασης.

Κι όμως δεν παύουμε να εκπλαγόμαστε, αφενός γιατί κάθε άτομο με ενσυναίσθηση δεν απανθρωποποιείται τόσο εύκολα και αφετέρου γιατί ο Λιάγκας βάζει καθημερινά τα δυνατά του ώστε να δημιουργήσει νέες εντάσεις, τις οποίες έπειτα να ανατρέψει ισχυριζόμενος πως «δεν ήξερε», «δεν ήθελε», «δεν σκόπευε». Αν για κάτι του οφείλουμε σεβασμό, είναι για τη συνέπεια στη συμπεριφορά του: φροντίζει να μην εκπλήξει ποτέ με το να χειριστεί κάποιο θέμα με ευγένεια, διακριτικότητα ή έστω κομψότητα.

Σήμερα, Τρίτη 14 Απριλίου, ήταν σειρά της Αγγελικής Ηλιάδη να τον εγκαλέσει για τη συμπεριφορά του. Η τραγουδίστρια βρέθηκε στο «Πρωινό» για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, με αφορμή αφενός την παρουσία της στο φετινό Just the 2 of Us και αφετέρου τη συνέντευξή της στην Έλενα Παπίλα, όπου μίλησε για την κακοποίηση που είχε υποστεί από τον σύντροφό της Μπάμπη Λαζαρίδη.

Ήταν όταν η συζήτηση στο πλατό του «Πρωινού» έφτασε στην προαναφερθείσα συνέντευξη, που η Ηλιάδη βρήκε πάτημα για να εκθέσει τις αντικρουόμενες δηλώσεις του Λιάγκα. «Μ’ αρέσει πάντως η εξωστρέφεια που έχεις βγάλει το τελευταίο διάστημα και λες τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι όπως τα αισθάνεσαι. Εγώ ξέρεις ότι τους ειλικρινείς ανθρώπους τους εκτιμώ» είπε παρουσιαστής και η Ηλιάδη δεν το άφησε να πέσει κάτω απαντώντας «Τώρα αυτό που λες, λίγο με ξενίζει. Θα σου πω γιατί. Γιατί εγώ περίμενα μία διαφορετική αντιμετώπιση από σένα, η αλήθεια είναι. Και μετά τη συνέντευξη που έδωσα στην Ελίνα την Παπίλα, είδα ότι κράτησες μία στάση πολύ περίεργη απέναντί μου και ειλικρινά δεν το περίμενα. Με εξέπληξες δυσάρεστα. Τι εννοώ; Επειδή δεν γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχω μια εικόνα για σένα ότι γενικά είσαι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες πολλές, παρόλο που μπορεί να μη φαίνεται στον περισσότερο κόσμο, εγώ έχω την ικανότητα να το διακρίνω». (πού το διέκρινε, ειλικρινά απορούμε) «Όταν λοιπόν βγαίνω και μιλάω για κάτι τόσο σκληρό και δύσκολο που έζησα για μια πενταετία και κάνω μια προσπάθεια, πώς να σου πω ρε παιδί μου, σαν να θέλω να ξεριζώσω ένα αγκάθι από μέσα μου, απ’ τα σπλάχνα μου και να κλείσω μια πληγή, που αυτή η πληγή είναι τόσα χρόνια ανοιχτή και χωρίς να στάζει αίμα, γιατί δεν υπάρχει ούτε μία σταγόνα να στάξει. Και βλέπω εσένα να λες “αν” και “αν” και “αν” και “αν”. Εξέφραζες μία αμφιβολία. Δηλαδή τι, βγήκα και είπα ψέματα; Και αν δεν ξέρεις, ρωτάς!» είπε δηκτικά η τραγουδίστρια.

Πριν τον αφήσει να παρέμβει συνέχισε, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του σε σχέση με αυτή των συναδέλφων του: «Γιατί πίστεψέ με, οι περισσότεροι άνθρωποι και συνάδελφοί σου ήτανε περισσότερο από τον δημοσιογραφικό χώρο που μου έστειλαν πρώτοι μήνυμα, λέγοντάς μου ότι «εμείς ξέραμε, ότι ήταν κοινό μυστικό, και είμαστε εδώ για σένα». Ξέρεις εμένα πόσο με χαροποίησε αυτό; Και πόσο με τσάντισε, να το πω έτσι, το γεγονός ότι σε ακούω να λες “αν” και “αν” και “αν” και “αν”. Δεν υπάρχει “αν”. Όταν μια γυναίκα βγαίνει και μιλάει τόσο ανοιχτά για κάτι τόσο άσχημο, χωρίς να έχει κανένα όφελος, αντιθέτως, εκτίθεμαι μπροστά σε όλη την Ελλάδα, λέω κάτι πολύ δικό μου και το λέω για πολύ συγκεκριμένους λόγους… για να το βγάλω από μέσα μου».

«Το «αν», ρε παιδί μου, το είπα γιατί ξέρεις τι γίνεται… Και η άλλη μεριά λέει: “Εγώ θα μηνύσω”, αν… Οπότε ήθελα να κρατήσω ίσες αποστάσεις» αποκρίθηκε ο Γιώργος Λιάγκας. Ισαποστάκηδες, η αγαπημένη μας ράτσα. Φαίνεται ο παρουσιαστής να έχει χάσει τελευταία το χάρισμα του να ελίσσεται. Ίσως για το μέλλον η σιωπή να ήταν μια καλύτερη επιλογή.

«Δεν μ’ ενδιαφέρει καμία άλλη πλευρά. Είδες ότι εγώ, μετά το δελτίο τύπου που έστειλα με το δικηγόρο μου, είπα το εξής: “Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας δημόσια και να με συκοφαντεί, να λέει ό,τι του κατέβει” – ξέρεις ότι εγώ σε τέτοιου είδους πράγματα δεν συμμετείχα ποτέ, σ’ αυτό το τσίρκο – “δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να με συκοφαντεί και να λέει ότι ψεύδομαι”. Και γράφτηκε στο δελτίο τύπου ότι, θεωρώ εγώ – “ένας παρουσιαστής, ο οποίος δίνει βήμα σ’ αυτούς τους ανθρώπους…” – που για μένα ότι είναι άνθρωποι – “…είναι συνυπεύθυνος στη συκοφαντία που μπορεί να γίνει, εις βάρος μου”» συνέχισε η Αγγελική Ηλιάδη.

Θα το επαναλάβω: ίσως η σιωπή είναι καλύτερη επιλογή, ειδικά όταν η επόμενη σου ερώτηση είναι γιατί μετά από 17 χρόνια αποφάσισε να μιλήσει για την κακοποίησή της. Η Ηλιάδη τόνισε ότι η ερώτηση που της γίνεται είναι άκυρη, αλλά θα το πήγαινα ένα βήμα παραπέρα για την χαρακτηρίσω κακοποιητική, όταν έχουμε εξηγήσει επανειλλημένα πως δεν είναι δουλειά κανενός το πότε κάθε γυναίκα νιώθει έτοιμη να μιλήσει για όσα της έχουν συμβεί.

Η απάντησή της πάντως, ήταν πολύ πιο ψύχραιμη δεδομένων των ερωτήσεων που λάμβανε στο πλαίσιο της συνέντευξης. Έτσι, αποφάσισε να δώσει όντως μια εξήγηση για το γιατί επέλεξε την εκπομπή της Παπίλα για να μιλήσει, στην οποία απάντηση δεν χωρούν παρερμηνείες. «Εγώ μπορεί να ήθελα να μιλήσω πολύ νωρίτερα αλλά μου βγήκε εκείνη τη στιγμή. Όταν σε τρώει κάτι μέσα σου, σε τρώει, σε τρώει… Το ότι τελειώνει η ζωή ενός ανθρώπου δεν σημαίνει ότι διαγράφεται όλο το μαρτύριο που πέρασα εγώ. Δεν έπαιρνα φάρμακα τότε. Τα τελευταία χρόνια μπορεί κατά καιρούς να παίρνω κάποια φάρμακα για να είμαι σε ηρεμία», είπε αρχικά η Αγγελική Ηλιάδη.

Και συνέχισε: «Όσες φορές προσπάθησα να μιλήσω τη μία φορά μου αρπάξανε το παιδί μου, την άλλη φορά δεχόμουν απειλές για την οικογένειά μου. Όπως καταλαβαίνεις, ένα κοριτσάκι σε αυτή την ηλικία που προσπαθεί υπομένοντας ένα μαρτύριο να προστατέψει το παιδί της και τους γονείς της, κάθεται και υπομένει το μαρτύριο και δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση εγώ να φύγω και να αφήσω το παιδί μου πίσω».

«Ο κόσμος κρίνει χωρίς να γνωρίζει. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Και τότε που ήμουν σε αυτή τη σχέση, δούλευα και με πολύ καλά χρήματα, τα οποία χρήματα δεν τα είδα και δεν τα πήρα ποτέ. Μία φορά που τόλμησα να ζητήσω τα χρήματά μου, ήμουνα πεντέμισι μηνών έγκυος και βρέθηκα στο πάτωμα από μπουνιές και κλωτσιές και το κλείνω. Και ο λόγος που το λέω είναι επειδή ακούστηκε ότι εμένα μου τα προσφέρανε όλα. Όχι, δεν μου τα προσφέρανε όλα. Μου τα πήρανε όλα. Κατάλαβες;», αποκάλυψε η Αγγελική Ηλιάδη.

«Το θέμα για την κακοποίηση το ακούμπησα πολύ επιφανειακά με τη συνέντευξη στην Ελίνα Παπίλα. Εάν έμπαινα στη διαδικασία να πω σκηνικά και πράγματα που έζησα, τότε θα σας πέφτανε τα μαλλιά. Θεωρώ ότι είμαι πολύ δυνατός άνθρωπος, είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που τόλμησα… και βρήκα τη δύναμη… και μοιράστηκα όλο αυτό με τον κόσμο. Χαίρομαι που με εμπιστεύονται πάρα πολλές γυναίκες, και προσπαθώ με κάθε τρόπο να είμαι δίπλα τους. Δεν δέχομαι κανένας να αμφιβάλλει για τα λεγόμενά μου. Δεν δέχομαι κανένας να με συκοφαντεί. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βγαίνει και να λέει ό,τι θέλει, θα αντιμετωπίσει το νόμο, όπως ήδη έχω κινηθεί νομικά απέναντι σε κάποιους ανθρώπους», συμπλήρωσε. Mic drop.

Σχετικά άρθρα