Για τον… Μπέο

Για τον… Μπέο

Ενώ απασχολούν τον χρόνο μας οι συγκεντρώσεις των «φιλοκυβερνητικών» και των «ευρωπαϊστών», βρίσκουν την ευκαιρία κάποιοι πολιτικοί να τραμπουκίζουν και να επεμβαίνουν σε συναντήσεις κομμάτων που δεν τους αφορούν. Από την Κατερίνα Χαμαλέλη

Ας το πάρουμε από την αρχή. Ο Αχιλλέας Μπέος μας είναι γνωστός εκτός από το αξίωμα του δημάρχου Βόλου που κατέχει σήμερα, και από διάφορες δραστηριότητες του, όπως η ιδιοκτησία ποδοσφαιρικών ομάδων και νυχτερινών κέντρων, τα στημένα ματς και τις εξαιρετικές σχέσεις του με το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.Οι σχέσεις του αυτές με τη Χρυσή Αυγή έγιναν και αιτία να ακυρωθεί πέρυσι η συναυλία του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Electric Litany, αν θυμάστε. Ως εδώ όλα καλά.

Γιατί τον θυμηθήκαμε τώρα όμως; Ο κύριος Μπέος ήθελε να μας υπενθυμίσει την ενοχλητική παρουσία του στην πολιτική ζωή της χώρας μας, μπουκάροντας με το «έτσι θέλω» με άλλους 4-5,σε χθεσινή συνάντηση στελεχών του Κινήματος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ.

«Δεν ντρέπεσαι να έρχεσαι στο Βόλο εσύ που μας κατέστρεψες;» είπε ο Δήμαρχος Βόλου στον πρώην πρωθυπουργό, κάνοντας του με μανία το γνωστό «κωλοδάχτυλο». Η πράξη του αυτή, συμβαδίζει με το πολιτικό ήθος αυτού του ομολογουμένως μεγάλου ανδρός που έκανε το Βόλο, νέο «Παλέρμο».

Όχι. Ο κ.Παπανδρέου δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την κατάληξη της χώρας μας σήμερα. Όμως, σε κανέναν, σε ΚΑΝΕΝΑΝ-το τονίζω- δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση, ειδικότερα από άτομα με σκιώδη ρόλο σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. «παράγκες» και φιλοεθνικοσοσιαλιστικό προφίλ. 

Πλήθος κόσμου χάρηκε με την κατάπτυστη ενέργεια του Δημάρχου και εξέφρασε την άγρια χαρά του σε σχόλια υπέρ του, σε σελίδες που φιλοξένησαν την είδηση. Ο Ελληνάρας φαίνεται πως μπορεί να μην ξεχνά το «Λεφτά υπάρχουν», αλλά ξεχνά το ρόλο του ως ψηφοφόρου, γιατί εκεί δεν είχε κανείς ευθύνη άλλωστε…

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάθε δικαίωμα ως πολίτης αυτής της χώρας να κάνει κόμμα και να διοργανώνει συναθροίσεις, διότι δεν έχουμε χούντα, εκτός αν χάσαμε καμία τέτοια εξέλιξη. Εκτός αν είναι ο Βόλος ένα ανεξάρτητο ναζιστικό κρατίδιο.

«Ο αγώνας ο δημοκρατικός, των δημοκρατικών πολιτών και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είναι ένας αγώνας συνεχής για ευνομία και ένα κράτος δικαίου που θα μπορεί να υπηρετεί αξίες, κανόνες για το δημόσιο συμφέρον”, σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος.

Ενστερνιζόμαστε ή όχι τις πράξεις του κ.Παπανδρέου, πρέπει να παραδεχτούμε πως έχει δίκιο στα λόγια του αυτά. Δεν γίνεται να υποχωρεί κανείς σε συμπεριφορές τραμπουκισμού και ψευτοπαλληκαρισμού. Συμπεριφορές νεοφασίζουσες. Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, αύριο ποιος θα έχει σειρά να νιώσει τη μήνιν του κ. Μπέου;

Σχετικά άρθρα