intel inside. Κι όμως χωρέσανε όλα μέσα!

intel inside. Κι όμως χωρέσανε όλα μέσα!

Ακόμα ένα γκάτζετ; Η τελευταία πρόταση για έναν πλήρη μικροσκοπικό αλλά πλήρη υπολογιστή απο την μαμά intel είναι εδώ. Το intel compute stick συνδέεται σε οποιαδήποτε HDMI θύρα οθόνης ή τηλεόρασης και έρχεται πλήρες με ενσωματωμένα windows 8.1/10 ή linux

Στην χλιδάτη κατηγορία των high end τηλεοράσεων, τις γνωστές smart TV, υπάρχουν ενσωματωμένες λειτουργίες πλοήγησης στο διαδίκτυο, ασύρματη δικτύωση σε βιβλιοθήκες πολυμέσων, και άλλες λειτουργίες που αποτελούν κομμάτι της καθημερινής μας πλέον ενασχόλησης πίσω απο μιά οθόνη! Δεν πιστεύω βέβαια κανείς σας να είναι και πολύ ευχαριστημένος απο το επίπεδο της εμπειρίας που προσφέρονται.  Ξεκινώντας απο τα φτωχά ενσωματωμένα προγράμματα πλοήγησης των κατασκευαστών και φτάνοντας στα πολύπλοκα τηλεχειριστήρια που προσφέρονται για τον χειρισμό τους, το συμπέρασμα είναι πως η όποια σύγκριση με έναν κανονικό υπολογιστή είναι αποκαρδιωτική τουλάχιστον.  Συν το γεγονός ότι το smart κομμάτι της τηλεόρασης το έχουμε πληρώσει αρκετά ακριβά.

Αυτό το κενό στην ποιότητα της εμπειρίας και χρήσης, έρχεται να λύσει το πρώτο ολοκληρωμένο μικροκομπιούτερ της εταιρίας απο την Σάντα Κλάρα, το τελευταίο παιδί της μάνας όλων των υπολογιστών, της intel. Και το όνομα αυτού είναι intel Compute Stick. Είναι ένα πλήρες mini PC που τροφοδοτείται από την micro USB θύρα του. Συνδέεται σε οποιοδήποτε τηλεόραση στην θύρα HDMI. Ειναι ένας μοναδικός τρόπος για να κάνει οποιαδήποτε τηλεόραση ή οθόνη HDMI μια έξυπνη συσκευή χωρίς ανταγωνιστή.

Χαρακτηριστικά

Το Compute Stick έρχεται σε δύο εκδόσεις. Η πιο δημοφιλής ακριβότερη έκδοση φοράει τα γνωστά Windows 32-bit 8.1 και θα μπορεί να αναβαθμιστεί στα επερχόμενα windows 10 δωρεάν. Καρδιά του συστήματος είναι ο τετραπύρηνος επεξεργαστής intel quad-core Atom Z3735F, με 2GB DDR3 μνήμη / 1333, και 32GB της eMMC αποθηκευτικό χώρο, καθώς επίσης και ενσωματωμένο wifi 802.11n και Bluetooth 4.0 και αναμενόμενη διεθνή τιμή τα 150 δολάρια. Η έκδοση  Linux που τρέχει με Ubuntu έχει κύρια μνήμη 1GB και αποθήκευτικό χώρο  8GB και είναι αναμενόμενο στα 110 δολάρια.

Αν θέλατε ποτέ ένα media center στο σαλόνι σας, εναν πραγματικό υπολογιστή συνδεδεμένο στην τηλεόρασή σας, πιστεύω οτι αυτό το gadget είναι για σας. Με ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος, και όλες τις λειτουργίες ενός μεγάλου και ακριβού συστήματος, νομίζω οτι θα παραλάβω και εγώ ένα μόλις φτάσει και στην χώρα μας. Μαζί με ένα σαλονάτο σετ bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Σχετικά άρθρα