«Kλείνει» 10 χρόνια το iPhone
Στις 9 Ιανουαρίου του 2007, ο Steve Jobs ανέβηκε στη σκηνή και ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός iPod, ενός κινητού και ενός internet communicator. Από την Ηλιάνα Φασόλη.
Χρόνια πολλά, iPhone. «Kλείνει» 10 χρόνια. Στις 9 Ιανουαρίου του 2007, ο Steve Jobs ανέβηκε στη σκηνή και ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός iPod, ενός κινητού και ενός internet communicator. Πρόκειται για τη συσκευή που επαναπροσδιόρισε τα κινητά τηλέφωνα και το μέλλον τους έχοντας την επέτειο 10 χρόνων.

Tο iPhone είναι η συσκευή που βοήθησε την Apple να αποκτήσει το πολυτιμότερο προϊόν της συμπληρώνοντας 11 γενιές. Από τότε, η εταιρεία έχει πωλήσει πάνω από 1 δις iPhones παγκοσμίως και έχει γίνει η πιο επικερδής εταιρεία που έχει υπάρξει ποτέ αν και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός έχει φέρει μεγάλη πίεση στον κολοσσό. Είναι η συσκευή που θα αλλάξει για πάντα το τρόπο επικοινωνίας μας τη τελευταία δεκαετία σε άμεση σχέση με την γιγάντωση των social media.
Το 2016 ήταν η χρονιά που η Apple είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν για πρώτη φορά στα χρονικά. Η πίεση από άλλους ανταγωνιστές όπως είναι οι Samsung, Google, HTC και Huawei έχουν συρρικνώσει τη δημοτικότητα του iPhone καθώς η αύξηση μεταξύ ποιότητας και ποικιλίας έχει διαφοροποιηθεί.
Με αλλαγές τόσο στο μέγεθος και στον σχεδιασμό όσο και στις δυνατότητες, το iPhone σύστησε και στο κοινό το App Store. Το επόμενο μοντέλο, το οποίο αναμένεται τον Σεπτέμβριο, φημολογείται πως θα έχιε μεγαλύτερη οθόνη καλύπτοντας ακόμα μεγαλύτερη έκταση στην μπροστινή όψη της συσκευής.