Από αυτή τη Φάρμα δεν θα θέλεις να φύγεις

Από αυτή τη Φάρμα δεν θα θέλεις να φύγεις

Φάρμα project 2015. Μια ανάγκη που έγινε party, ένα party που έγινε φεστιβάλ.Το Σάββατο 18 Ιουλίου.

Για όσους δήλωναν clubbers ή απλά περίεργοι και hip στις αρχές της δεκαετίας του 90, το άκουσμα της λέξης Φάρμα, ξυπνάει αναμνήσεις βραδιών γεμάτων μουσική και χορό, νοσταλγία μιας εποχής που το clubbing δεν ήταν ένας όρος κορεσμένος, αλλά ένας τρόπος ζωής, ένας νέος πλανήτης, ανεξερεύνητος και γεμάτος εκπλήξεις. The Farm, το απόλυτο club, της… εξοχής, «κρυμμένο» σε μια φάρμα στα Οινόφυτα, κάτι παραπάνω από 50 χλμ μακριά από την Αθήνα.

 Σάββατο 18 Ιουλίου μπαίνεις πρωί πρωί στο αυτοκίνητο. Το εξωτικό El Venizelos πρώτος σου προορισμός. Δεν κοιτάς πίσω, το έχεις πάρει απόφαση, κράτα σφιχτά στο χέρι το εισιτήριο. Θέλεις να ξεσκάσεις και πρέπει να ξεσκάσεις. Χαμογέλασε πριν σου χαμογελάσουν κάνοντας check in (Ιούλιος, κίνηση, πήξιμο, δύσκολα θα το κάνουν πρώτοι). Και η καλή πράξη της ημέρας έγινε και η διάθεση ανεβαίνει. Προορισμός Λάρνακα, soundtrack στην αρχή τα «Ριάλια» για την απαραίτητη δόση kitsch και στη συνέχεια βάλε κάτι δυνατό. Μην το παρακάνεις, σκέφτεσαι και άλλοι 150 επιβάτες να χορεύουν μαζί σου; Fun but not wise που θα έλεγε μια ψυχή. Όταν το αεροπλάνο σταματήσει και βγεις από την πόρτα, δεν παίρνεις βαθιά ανάσα. Το λέω πάλι, δεν παίρνεις βαθιά ανάσα. Κύπρος, Λάρνακα, καλοκαίρι, Ιούλιος, ζέστη, υγρασία. Θέλει λίγα μόλις λεπτά και συνηθίσες.

Σου μένουν 60 και κάτι χιλιόμετρα. Λίγο να φωτογραφίζεις φοίνικες, λίγο συζητήσεις άνευ ουσίας για τη σωστή πλευρά οδήγησης, σε λίγο θα βρεθείς στο Angel’s Hills mountain resort. Deja vu.

Φάρμα project. Τρίτη χρονιά φέτος για την ανάγκη που έγινε party, για το party που έγινε φεστιβάλ. Είναι μωράκι ακόμα, με πολύ μυαλό όμως και όρεξη. Μωρό κιμπάρης, μωρό μερακλής, θα το καταλάβεις μόλις φτάσεις. Όλα τα έχει προσέξει. Μεγαλώνει και το αγαπάνε, δεν καβαλάει καλάμια, δεν τζογάρει, απλώνει το χέρι του μέχρι εκεί που φτάνει και κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται, τον κόσμο να περνάει καλά.

Φάρμα project. Ένα φεστιβάλ πια που γίνεται σε «φάρμες». Διαφορετική κάθε φορά. Την μαθαίνεις τελευταία στιγμή, ίσως είναι το γούρι τους, ίσως για την sense περιπέτειας, το μυστήριο ήταν πάντα ελκυστικό. Φάρμα project, ίσως το πιο φιλόξενο, ζεστό και «σπιτικό» φεστιβάλ που έχεις πάει. Όταν φτάσεις, ρίχνεις άγκυρα και ας μην υπάρχει θάλασσα. Ο θρύλος λέει πως κάθε βράδυ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σκιές κυκλοφορούν στα χωράφια της Κύπρου ψάχνοντας το επόμενο φεστιβάλ. Φέτος στο Angel’s Hills mountain resort,  ένα πανέμορφο θέρετρο αγροτουρισμού στο χωριό Καμπιά , 20Χλμ από το κέντρο της Λευκωσίας, Μέσα στο δάσος, δίπλα σε λίμνες, ποτάμια, σπηλιές. Με άφθονο χώρο για να στήσεις τη σκηνή σου, με δωμάτια για να κλείσεις, αν και λίγο αργά. Την άκρη σου θα τη βρεις, δε σε φοβάμαι.

Και από νωρίς ξεκινάει, και 4 stages έχει έτοιμα, και live θα δεις, και dj θα ακούσεις να παίζουν, και ένα από ένα από τα πιο όμορφα dj booth που παίζουν έχει. Θέλεις να το πάρεις μαζί σου. Κιθάρες, μπάσα, drums, μικρόφωνα, μπλέκονται με turntables, cd players και soundcards. Κύπριοι, Έλληνες και Ελβετοί καλλιτέχνες, κάνουν τα πάντα για να σου μείνει αξέχαστο το ταξίδι. Tip, ο Cayetano με το ασυγκράτητο trio του θα παρουσιάσει το νέο του album δύο μήνες πριν την κυκλοφορία. Και πρέπει να το ακούσεις. Και πρέπει να πας.

Info:

www.facebook.com/farmaprojekt youtube: blackcutchannel , Φάρμα Projekt

Σχετικά άρθρα