Πυρετώδεις ετοιμασίες στην Αμαλίας για τον Ιούνιο
Ο πήχης των προσδοκιών είναι ψηλά για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πυκνώνει τις εμφανίσεις του.
Η Ρεματιά ήταν απλώς η αρχή. Γιατί από εδώ και στο εξής οι πολιτικές εκδηλώσεις-προπομπός του νέου κόμματος Τσίπρα σε γειτονιές της Αθήνας θα πυκνώσουν. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει και σε άλλες συναθροίσεις το επόμενο διάστημα εντείνοντας πλέον τις δημόσιες εμφανίσεις του λίγο προτού το εγχείρημα μπει στην τελική ευθεία για τις επίσημες ανακοινώσεις. «Τόσο όσο» λένε οι συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού υπονοώντας ότι οι παρεμβάσεις θα έχουν πλέον μία χρονική συνέπεια.
Το κόμμα όπως ειπώθηκε στο Χαλάνδρι με σαφήνεια θα ανακοινωθεί εντός του Ιουνίου χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής και συγκεκριμένη ημερομηνία. Σημειωτέον πως Ιούνιο αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το 2023 για να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή με νέο ρόλο και νέες στοχεύσεις έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια. Ήταν 29 Ιουνίου όταν αιφνιδίασε στο Ζάππειο ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Πλέον ο φετινός Ιούνιος θα σηματοδοτήσει για τον ίδιο και για όσους βρίσκονται γύρω του μία νέα αρχή. Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις πληροφορίες πλέον ρίχνει σχεδόν όλο το βάρος στην αναζήτηση νέων προσώπων και στο πρόγραμμα του νέου πολιτικού φορέα. Βλέπει νέους ανθρώπους, συζητά μαζί τους, και αξιολογεί ποιοι μπορούν να βγουν μπροστά στο ξεκίνημα του νέου κόμματος. Συγχρόνως όμως δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις προγραμματικές θέσεις του φορέα που θα ιδρύσει εντός του επόμενου μήνα. Επιθυμεί να συνταχθεί ένα πρόγραμμα που θα κάνει συγκερασμό των θέσεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ριζοσπαστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας. Ένα μοντέρνο πρόγραμμα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και των νεότερων γενεών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει ότι το νέο ταξίδι θα συναντήσει μπροστά του πολλές δυσκολίες. Αφενός θα πρέπει όλα να είναι έτοιμα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών (ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και χθες για εκλογές το 2027), αφετέρου θα πρέπει να αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα ενισχύσει την ρητορική του περί αλλαγής πολιτικής.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να θερίσει σύντομα τους καρπούς της σποράς που έγινε τους προηγούμενους μήνες όμως ανεβάζει από τώρα ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του. Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρέμβασή του στο Χαλάνδρι είπε ότι ενώ το Δεκέμβριο ο στόχος ήταν η δημιουργία μίας ισχυρής προοδευτικής αντιπολίτευσης, πλέον ο στόχος είναι η εκλογική νίκη και η απαλλαγή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το στοίχημα είναι δύσκολο και τους επόμενους μήνες θα φανεί εάν μπορεί να κερδηθεί. Η εκδήλωση της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, συγχρόνως όμως ένα μήνυμα ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από μία πειστική εναλλακτική πολιτική λύση.