Klik στις ταινίες της εβδομάδας
Το πολυαναμενόμενο Snowden μαζί με πολλές ακόμα ταινίες στις ελληνικές αίθουσες. Από την Ηλιάνα Φασόλη.
Snowden- Σνόουντεν
Ο Edward Snowden εργαζόταν για την NSA και την CIA ως υψηλόβαθμος τεχνικός διαχειριστής ηλεκτρονικών συστημάτωνόταν ανακαλύπτει ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν όλες τις ψηφιακές επικοινωνίες αποφασίζοντας να δώσει ένα τέλος σε αυτή την εισβολή και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Η ταινία παίζεται στο Αθήναιον, στην Αελλώ, στα Odeon και στα Village.
Ο φίλος της 17χρονης κόρης του Mel Gibson είναι έμπορος ναρκωτικών και την έχει παγιδέψει με τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους να θεωρούν πως τους έχει εξαπατήσει με μοναδική ελπίδα σωτηρίας τον πατέρα της. Η ταινία παίζεται στη Nανά, στην Αελλώ, στα Odeon και στα Village.
A Monster Calls- 7 Λεπτά Μετά τα Μεσάνυχτα
Οικογενειακή απογοήτευση, σχολικός εκφοβισμός και κραυγές απόγνωσης συνθέτουν την πλοκή της ταινίας με το παιδί- πρωταγωνιστή να συναντά ένα τέρας στο οποίο πρέπει να διηγηθεί τη δική του, προσωπική ιστορία. Η ταινία παίζεται στη Nανά, στην Αβάνα, στα Odeon και στα Village.
Ένα ζευγάρι στο Βερολίνο του 1940 που ζει σε ένα φτωχικό και λιτό διαμέρισμα προσπαθεί να μην προκαλεί εντάσεις μέχρι και τη στιγμή που ο μοναχογιός τους σκοτώνεται στο μέτωποξεκινώντας ένα αγώνα ενάντια στον Χίτλερ και τους Ναζί. Η ταινία παίζεται στο Γαλαξία, στα Odeon και στα Village.
Ταινία που πραγματεύεται τη φοίτηση γυναικών σε Πανεπιστήμια με τις προσπάθειες της πρωταγωνίστριας για εκπαίδευση και ουσιαστική μόρφωση να είναι άκαρπες λόγω του καθεστώτος παραμένοντας μόνη όταν ο σύζυγος πηγαίνει στον πόλεμο. Η ταινία παίζεται στη Nανά, στο Μικρόκοσμο και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
I, Daniel Blake- Εγώ, Ο Ντάνιελ Μπλέικ
Ο 59χρονος ξυλουργός αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και ζητά για πρώτη φορά στη ζωή του βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες με την αναγκαία διακοπή εργασίας αναδεικνύοντας τον ανθρώπινο πόνο και τον αδιάκοπο αγώνα για δικαίωση. Η ταινία παίζεται στην Έλλη, στο Δαναό, στο Αθήναιον και στην Αίγλη.
Το 1835 ένας αστυνομικός και ο γιος του αναζητούν ένα τσιγγάνο σκλάβο που κατηγορείται πως πλάνεψε τη γυναίκα του τοπικού άρχοντα διδάσκοντας στο παιδί το νόημα της ζωής. Η ταινία παίζεται στο Άστορ.
Invisible
Ένας πατέρας, ο Άρης, χάνει τη θέση του στον κόσμο όντας πλέον χωρισμένος και εργάτης σε ένα εργοστάσιο όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση με μόνη του ελπίδα την απόδοση δικαιοσύνης. Ο κινηματογράφος Αλκυονίς New Star Art Cinema παίζει την ταινία.
Μετά από μια εισβολή των Μπέργκεν στο χωριό των Ευχούληδων, η χαρούμενη Πόπη και ο κατσούφης Κλωνάρης έχουν ως αποστολή τους γην αντιμετώπιση των Μπέργκεν σε μια ξεκαρδιστική περιπέτεια με ανατροπές όντας αταιριάστοι χαρακτήρες. Η ταινία παίζεται στο Γαλαξία, στην Αελλώ, στα Village και στα Odeon.