Η νέα ταινία του Spike Lee φέρνει αναταραχή στο Σικάγο
Ο τίτλος «Chiraq» αποτελεί κόκκινο πανί για το δημοτικό συμβούλιο της πόλης γιατί θεωρείται ότι δυσφημίζει το Σικάγο
Ανάμεικτα συναισθήματα έφερε το όνομα της νέας ταινίας του Spike Lee «Chiraq» στο Σικάγο, καθώς πρόκειται για λέξη που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι μεταξύ τους για να περιγράψουν την εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή τους λόγω του αυξανόμενου δείκτη εγκληματικότητας (η λέξη προέρχεται από το Chicago και το Iraq). Και αν και μέλη του δημοτικού συμβουλίου και κάτοικοι της πόλης απαίτησαν από τον σκηνοθέτη να αλλάξει τίτλο, ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια.

Το «Chiraq» είναι ένα ιδιότυπο μιούζικαλ, το οποίο έχει στοιχεία και κωμωδίας και τραγωδίας, δανειζόμενο χαρακτηριστικά και από τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό και μάλιστα είχαν και μια μέρα ανοιχτού casting για τους ντόπιους ηθοποιούς.
John Cusack, Jennifer Hudson, Jeremy Piven και Samuel L. Jackson είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστούν στην ταινία, ενώ ο Kanye West θα συμμετέχει στη σύνθεση του soundtrack αν και αρχικά είχε ακουστεί ότι θα έχει και κάποιον ρόλο.
Δείτε στο βίντεο μια ομιλία του Spike Lee στην οποία υπερασπίζεται τον τίτλο της ταινίας του.