Οι 7 ταινίες της εβδομάδας
Το Spotlight με τον Mark Ruffalo επιτέλους κατεβαίνει αυτή την εβδομάδα. Από την Ηλιάνα Φασόλη.
Spotlight
Η πραγματική ιστορία για το πως η The Boston Globe αποκάλυψε το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης από την τοπική Καθολική Αρχιεπισκοπή. Μια ταινία που διαγωνίζεται για πολλά Oscar το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, όπως για Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερο Σενάριο, και μπορεί κανείς να τη δει στα Village, στην Έλλη, στο Δαναό, στην Αελλώ, στα Τρία Αστέρια, στην Άνοιξη και στα Odeon.
Ο θνητός Bek ενώνει τις δυνάμεις του με τον θεό Horus εναντίον του Set, αδίστακτου θεού του σκότους που σφετερίζεται και εκμετελλεύεται το θρόνο που έχει βυθίζοντας την Αίγυπτο στο σκότος. Η ταινία προβάλλεται στα Village, στα Odeon, στην Αελλώ, στη Ζέα και στα Ster.
Grimsby- Πρακτοράτζα
Ένας καταξιωμένος κατάσκοπος ενώνει τις δυνάμεις του με τον αδερφό του που είναι hooligan ποδοσφαίρου. Στη θέση του κατασκόπου είναι ο Mark Strong, άτομο που έχουμε συνηθίσει να παίζει τέτοιους ρόλους. Το έργο προβάλλεται στο Αθήναιον, στην Αελλώ, στα Village, στα Odeon, στην Άνοιξη και στη Νανά.
Προς αναζήτηση της δίδυμης αδερφής της, η Natalie Dormer πηγαίνει στο δάσος της Ιαπωνίας γνωστό με το όνομα Suicide Forest αναζητώντας τη όπου βιώνει υπερφυσικές εμπειρίες. Η ταινία παίζεται στην Αελλώ, στα Village, στα Odeon, στη Νανά και στο Αθήναιον.
Marketa Lazarova- Μαρκέτα Λαζάροβα
Eπανακυκλοφορία της τσέχικης έκδοσης για το μυθιστόρημα του Vladislav Vancura τοποθετημένο στο Μεσαίωνα όπου δύο παιδιά ληστεύουν για τον αυταρχικό πατέρα τους καταλήγοντας με έναν όμηρο του οποίου ο πατέρας δραπετεύει και μαρτυρεί στο Βασιλιά τι έχει γίνει, έτοιμος να αντιμετωπίσει τον αυταρχικό πατέρα. Η ταινία παίζεται στον κινηματογράφο Αλκυονίς.
Tρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες με τη μια να αφορά στο 1991, την άλλη στο 2001 και την επόμενη στο 2011 όπου ο πόλεμος την επηρεάζει. Η ταινία προβάλλεται στο Άστυ και στο Πτι Παλαι.
Μια βίαιη, εφηβική ιστορία από τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη όπου 5 νέοι δημιουργούν μια ένοπλη συμμορία παρουσιάζοντας την κατάρρευση του κόσμου και το νεανικό ξεπεσμό και προβάλλεται στα Odeon, στα Village και στα Ster.