Ο Barack Obama σχεδιάζει την επόμενη μέρα μετά την Προεδρία

Ο Barack Obama σχεδιάζει την επόμενη μέρα μετά την Προεδρία

Με τη βοήθεια πολύ σημαντικών φίλων, ο Αμερικανός Πρόεδρος προετοιμάζει προσεκτικά και μεθοδικά τα επόμενα του βήματα μετά τον Λευκό Οίκο.

Λίγες ημέρες προτού φύγει για διακοπές ο Barack Obama είχε ένα πολύ σημαντικό δείπνο. Ανάμεσα στους 13 καλεσμένους του ήταν ο εκατομμυριούχος ιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman καθώς και άλλα μεγάλα κεφάλια της Silicon Valey όπως και η καλή φίλη του Προεδρικού ζεύγους, Eva Longoria.

Κι ενώ η ώρα είχε φτάσει 2 το πρωί, ο Αμερικανός Πρόεδρος αρνιόταν να αφήσει τους καλεσμένους του φύγουν. Η συζήτηση είχε ανάψει για καλά.

Θέμα; Τι θα κάνει ο πρόεδρος τώρα που η θητεία του φτάνει στο τέλος της; Ποια θα είναι τα επόμενα του βήματα αφότου φύγει από τον Λευκό Οίκο;

Ο Πρόεδρος Obama και η σύζυγος του Michelle άκουσαν με προσοχή τις απόψεις και τις συμβουλές των 13 καλεσμένων τους.

Φυσικά, η βραδιά δεν κατέληξε με κάποια οριστική απόφαση από τον Barack Obama. Ο Αμερικανός Πρόεδρος όμως φάνηκε χαλαρός και αποφασισμένος. Αποφασισμένος να μην μείνει από τα 54 του στο πολιτικό περιθώριο κι έξω από τα κοινά.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Obama πάντως είναι να συνεχίσει να μάχεται για τη δικαιοσύνη και κατά του εγκλήματος, ακόμα και μετά τον Ιανουάριο του 2017 που θα ορκιστεί ο επόμενος Πρόεδρος.

Τον ενδιαφέρουν πολύ επίσης ζητήματα τεχνολογίας όσον αφορά στην εφαρμογή της στην τέχνη. Κάτι που τον είχε ενθουσιάσει ως προοπτική όταν μιλούσε με τον Steven Spielberg κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στον Λευκό Οίκο όταν ο σκηνοθέτης ετοίμαζε την ταινία Lincoln. Ίσως λοιπόν αποφασίσει να προωθήσει κάτι τέτοιο.

Η απόφαση θα είναι τελικά δική του…. και της Michelle που πάντα τον επηρεάζει. Ο,τι κι αν κάνει, σίγουρα ο πλανήτης, με εξαίρεση ίσως τους ίδιους τους Αμερικάνους, θα τον θυμούνται ως έναν από τους καλύτερους Προέδρους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Σχετικά άρθρα