Release Athens 2018: Ανακοινώθηκε το line up και τα… σπάει!

Release Athens 2018: Ανακοινώθηκε το line up και τα… σπάει!

Release Athens 2018: Τα... σπάει το line up του φετινού φεστιβάλ - Θα εμφανιστούν ηχηρά ονόματα

Το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ, Release Athens, επιστρέφει και προετοιμάζει όλους τους μουσικόφιλους για να τα… σπάσουν για ένα ακόμα καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ που κάθε χρόνο ομορφαίνει τις καλοκαιρινές βραδιές στην Αθήνα.
Στις 31 Μαΐου, 1 και 17 Ιουνίου, στον πανέμορφο χώρο της Πλατείας Νερού, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε συγκροτήματα και καλλιτέχνες που έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στη σύγχρονη μουσική, μαζί με μερικά από τα καλύτερα σχήματα της εγχώριας παραγωγής.   
Jamiroquai, London Grammar, Thievery Corporation, UB40 (feat. Ali Campbell, Astro & Mickey), Rag`n`Bone Man, Parov Stelar, Cigarettes After Sex, Golan, Kid Moxie, Sillyboy`s Ghost Relatives, Σtella, Angelika Dusk και αρκετοί ακόμα, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές, προσκαλώντας όλες και όλους στο μεγαλύτερο πάρτυ του φετινού καλοκαιριού.

Ημέρα 1

Οι εκπληκτικοί London Grammar, με τη μαγευτική Hannah Reid στα φωνητικά, και ο επιβλητικός Rag’n’Bone Man, ο άνθρωπος που με το «Human» δημιούργησε το μεγαλύτερο hit των δύο τελευταίων ετών, θα εμφανιστούν ως headliners, για πρώτη φορά, στη χώρα μας, την πρώτη ημέρα του Release Athens 2018 την Πέμπτη 31 Μαϊου.  
Μαζί τους, η υπέροχη Kid Moxie, η electro-pop περσόνα που υπηρετεί το καλλιτεχνικό όραμα της Έλενας Χαρμπίλα, που ήδη ανοίγει τα φτερά της για μία διεθνή καριέρα. Με έδρα το Los Angeles, πήγε για να συνδυάσει μια καριέρα μεταξύ ηθοποιίας και μουσικής, και τελικά τα κατάφερε μια χαρά και στα δύο. 
Ηλεκτρονική pop, με στιλ και noir αίσθηση, μαζί με ισχυρά beats, την έχουν ήδη τοποθετήσει σε μια θέση στον παγκόσμιο χάρτη, ικανή να την εκτοξεύσει. Τα πάντα άλλαξαν για αυτήν το 2014. Στον δίσκο που την έκανε γνωστή, το υπέροχο «1888», ο θρυλικός μουσικός συνεργάτης του μεγάλου David Lynch, Angelo Badalamenti, ηχογραφεί ξανά μαζί της το περίφημο «Mysteries Of Love».
 

 

Ημέρα 2

Οι περσινοί θριαμβευτές επιστρέφουν και δεν είναι άλλοι από τους Thievery Corporation. Είναι ένα group που λατρεύει την Ελλάδα αλλά, όπως φαίνεται σε κάθε τους επίσκεψη, λατρεύεται και από αυτήν. 

Στο Release Athens 2017 ξεσήκωσαν πάνω από 12.000 κόσμο (σε μία βροχερή ημέρα!) και τώρα έρχονται, by… public demand, με ακόμα περισσότερο κέφι και με ένα ολοκαίνουριο album.

Co-headliners της βραδιάς, οι πραγματικά σπουδαίοι UB40, ένα από τα μεγαλύτερα και εμπορικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της reggae, αλλά και συνολικά της pop μουσικής, με τον αυθεντικό τραγουδιστή τους Ali Campbell στα φωνητικά, οι οποίοι επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια στα μέρη μας. 

Θυμηθείτε, όμως, και το όνομα της τετραμελούς μπάντας που θα συνοδέψει τα δύο τεράστια ονόματα αυτής της βραδιάς, γιατί οι Ρουμάνοι Golan είναι ένα «κρυμμένο διαμάντι» της ευρωπαϊκής electronica / house σκηνής που θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό.  

Η Angelika Dusk, ήδη γνωστή και αγαπημένη στο εκλεκτικό κοινό της πατρίδας μας, θα ανοίξει ιδανικά τη βραδιά, έχοντας κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό το νέο της album, «Beautiful Mess, σε συνεργασία με τον Βρετανό παραγωγό Rupert Christie (U2, Coldplay, Lou Reed).

Ημέρα 3

Οι θρυλικοί, πλέον, Βρετανοί δυναμίτες που ακούν στο όνομα Jamiroquai, με τον μοναδικό superstar Jay Kay σε φουλ φόρμα μετά την περσινή περιπέτεια, θα είναι επιτέλους κοντά μας. Ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα του ελληνικού κοινού θα ικανοποιηθεί με τον πλέον εμφατικό και ξεσηκωτικό τρόπο, σε μία εμφάνιση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.  

Co-headliner της βραδιάς, ο απόλυτος star του electro-swing και του downtempo, ο (υπεραγαπημένος στη χώρα μας) Αυστριακός μουσικός και παραγωγός Parov Stelar που θα είναι και πάλι κοντά μας, μετά από απουσία δύο χρόνων, με νέο album. 

Μαζί τους, οι αισθαντικοί Αμερικανοί Cigarettes After Sex, η μπάντα που τα τελευταία δύο χρόνια μας έχει προσφέρει μερικά από τα ομορφότερα μελωδικά τραγούδια που κυριαρχούν στο ελληνικό ραδιόφωνο (ιδίως το «Nothing’s Gonna Hurt You Baby»), ιδανική πινελιά μελωδικότητας και ρομαντισμού, καθώς ο ήλιος θα δύει – και πριν επακολουθήσει το ξέφρενο πάρτυ που υπόσχονται οι δύο μεγάλοι stars της βραδιάς.   

Δύο από τα καλύτερα ονόματα της εγχώριας σκηνής θα δώσουν επίσης το παρών. Sillyboy’s Ghost Relatives και Σtella θα μας κρατήσουν συντροφιά από νωρίς σε αυτή την κυριακάτικη μουσική γιορτή.  

Η προπώληση

Η προπώληση για τις 31 Μαΐου και 17 Ιουνίου συνεχίζεται, προς 43 ευρώ (μονό εισιτήριο) και 80 ευρώ (διπλό εισιτήριο). 

Για την 1η Ιουνίου, η προπώληση ξεκίνησε στα 38 ευρώ (μονό εισιτήριο) και 70 ευρώ (διπλό εισιτήριο).  

Επίσης, ξεκινάει η διάθεση τριήμερου εισιτηρίου προς 105 ευρώ.    

Υπενθυμίζουμε πως διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων: 

• 31/5 – προς 100 ευρώ 

• 1/6 – προς 80 ευρώ 

• 17/6 – προς 120 ευρώ 

Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: 

  • ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands &stools για όλους open bar
  • προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο ιδιωτικό parking 
  • ξεχωριστές τουαλέτες 
  • αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα βρείτε μέσω viva και του επίσημου site του φεστιβάλ αλλά και σε φυσικά σημεία – καταστήματα.

Σχετικά άρθρα