Ο έρωτας, η φήμη και η τραγωδία του Πικάσο από το Παρίσι στο Λονδίνο
Η έκθεση «Πικάσο 1932», που εστιάζει σε μία από τις πιο σημαντικές χρονιές του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, στη «χρονιά των θαυμάτων», θα παρουσιαστεί αρχικά στο Musée National-Picasso και εν συνεχεία στην Tate Modern.
Όσοι λατρεύουν την τέχνη του Πάμπλο Πικάσο, γνωρίζουν πολύ ότι το 1932 ήταν η χρονιά – ορόσημο για τον διάσημο Ισπανό ζωγράφο. Η χρονιά που έχει χαρακτηριστεί «χρονιά των θαυμάτων» για την πορεία του θρυλικού δημιουργού, καθώς ήταν τότε που παρέδωσε μερικά από τα πιο αισθησιακά και καλοδουλεμένα έργα του, αναγνωρίστηκε το έργο του και η συνεισφορά του στον εικαστικό κόσμο και η φήμη του εκτοξεύτηκε.

Για τον Πικάσο το 1932 ήταν το ζενίθ της δημιουργίας του, αλλά και η πιο περιπετειώδης και έντονη χρονιά της προσωπικής του ζωής. Μοίραζε τις μέρες του μεταξύ της οικογένειάς του, της συζύγου Όλγα Κόλκοβα και του γιο τους, Πάολο, αλλά και της παθιασμένης παράλληλης σχέσης του με την 28 χρόνια νεότερη του Mαρί-Τερέζ Ουολτέρ.
Στη χρονιά αυτή επιθυμεί να ρίξει λοιπόν φως η έκθεση «Πικάσο 1932 – Έρωτας, Φήμη, Τραγωδία», που θα παρουσιαστεί αρχικά στο Musée National-Picasso στο Παρίσι και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στην Tate Modern του Λονδίνου. Εκεί, όπου φιλοξενηθεί για πρώτη φορά έκθεση αφιερωμένη μόνο στον Πικάσο.
Θα περιλαμβάνει περίπου 100 έργα, μεταξύ αυτών και το Le Reve (Το Όνειρο), το πορτραίτο της Τερέζ Ουόλτερ, το οποίο φημολογείται ότι αγόρασε το 2013 ο συλλέκτης Steven A. Cohen.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τον άνθρωπο πίσω από το μύθο και να αποκαλύψει την πολυπλοκότητα, την αντίφαση και τον πλούτο της δημιουργίας του Πάμπλο Πικάσο σε όλο τους το μεγαλείο.
Η έκθεση «Πικάσο 1932 – Έρωτας, Φήμη, Τραγωδία» θα παρουσιαστεί πρώτα στο Παρίσι στο Musée National-Picasso (10 Οκτωβρίου 2017 – 11 Φεβρουαρίου 2018) και μετά στο Λονδίνο στην Tate Modern (από 8 Μαρτίου 2018 – 9 Σεπτεμβρίου 2018).