Γιάμαλη και Γερμανού: Η απόλυτη μάχη τηλεθεάσεων του Σαββατοκύριακου
Η μάχη των κυριών εξελίσσεται στο πιο απρόβλεπτο τηλεοπτικό ντέρμπι και είμαστε ακόμη στην αρχή.
Περιεχόμενα
Γεγονός, που δεν το είχαμε και σίγουρο, είναι πως με το που βρέθηκαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο οι κυρίες Αναστασία Γιάμαλη και Ναταλία Γερμανού το τηλεοπτικό καλά εδραιωμένο κατεστημένο του Σαββατοκύριακου δέχτηκε ένα μικρό, καλαίσθητο σοκ. Η Γιάμαλη με τις ενημερωτικές «Εξελίξεις Τώρα» στο Mega κατάφερε να προσπεράσει τη Γερμανού και το παραδοσιακά κυρίαρχο, για 9 συνεχόμενα χρόνια, «Καλύτερα δε Γίνεται!» του Alpha, παίρνοντας την πρωτιά τόσο στο δυναμικό κοινό όσο και στο γενικό σύνολο. Η Ναταλία είναι συνηθισμένη στις σκληρές μάχες και όχι, δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της που βλέπει τη δεύτερη θέση, αλλά πάντα καταφέρνει και γυρίζει το αποτέλεσμα έχοντας συνηθίσει να απολαμβάνει την θέα από την σίγουρη κορυφή της τηλεθέασης, χωρίς ιδιαίτερη πίεση.
Φαίνεται πως το κοινό αποφάσισε, τουλάχιστον για αρχή, να προτιμήσει τη σκληρή πραγματικότητα από το ανάλαφρο lifestyle, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και τα πιο ακλόνητα τηλεοπτικά βασίλεια μπορούν να περάσουν την κρισούλα, αν απέναντι σταθεί ένα φρέσκο, ενημερωτικό format μιας συμπαθητικής, δυναμικής και ζωηρής παρουσιάστριας.
Η πιο άνετη παρουσιάστρια της TV και το πάνελ σε μόνιμο Panic Mode
Το «Καλύτερα δε Γίνεται!» της Ναταλίας Γερμανού διατηρεί τα καλά του, με αυτήν να είναι, κατά την ταπεινούλα γνώμη μας, η πιο άνετη, κυρίαρχη και έμπειρη παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης, με άψογη χρήση σωστών, αλλά όχι εξεζητημένων ελληνικών, ως μια master του χαλαρού, lifestyle σχολιασμού και των συνεντεύξεων – χάδι σε ισότιμους φίλους της διάσημους, αν όχι και λιγότερο celebrities από την ίδια, προσφέροντας στους τηλεθεατές ένα οικείο καταφύγιο χαλαρότητας, από τα ζόρια της καθημερινότητας. Φέτος, η εκπομπή επέλεξε τη στρατηγική της ένδοξης ακινησίας, αποφεύγοντας αλλαγές και επιμένοντας στην ίδια, δοκιμασμένη συνταγή που τόσα χρόνια κατακτά κορυφές.
Μόνο, που οι νέοι στο πάνελ και στον αέρα Θοδωρής Βγενής, Βαγγέλης Γιαννόπουλος και Αναστασία Ζάρκα δείχνουν μια σιωπηλή ταπεινότητα, ενώ υπάρχουν στιγμές που οι άνθρωποι λένε σεμνά και μαζεμένα την άποψη τους και αμέσως μετά το βλέμμα τους δείχνει έναν φόβο, μια αλαφιασμένη ανησυχία, κάποια καλυμμένη νευρικότητα σαν ελάφια που ακούν βήματα κυνηγού, λες και περιμένουν έγκριση ή μόλις διέπραξαν κάποιο τηλεοπτικό κακούργημα! Όπου; Άντε να μη πουν και καλά μια πρόταση ή να μην είναι αρεστή η άποψη τους ή να μη γελάσουν όπου πρέπει σε κουίζ ανωνύμων όπου επιτρέπεται η υποχθόνια κακιούλα! Και τι έγινε; Χαλαρή ψυχαγωγία συντροφιάς κάνουν, δεν χειρουργούν και εγκεφάλους, όπως έχουμε πολλές φορές πει, ούτε στον πύργο ελέγχου κατευθύνουν την παγκόσμια εναερία κυκλοφορία και υπάρχει κίνδυνος να πέφτουν αεροπλάνα στα κεφάλια της ανθρωπότητας!
Flex στην επικαιρότητα που χάνεται όταν το κοινό ψάχνει comfort zone
Η Αναστασία Γιάμαλη φέρνει στην οθόνη του Mega μια σπάνια για τη μεσημεριανή ζώνη στιβαρότητα, έχοντας καθαρό, δομημένο, ατρόμητο δημόσιο λόγο και πλήρη άρνησή να στρογγυλέψει γωνίες ή να γίνει αρεστή σε λογιών εξουσίες. Οι «Εξελίξεις Τώρα» είναι ένα γρήγορο, σύγχρονο ενημερωτικό μαγκαζίνο που δεν φοβάται να αγγίξει κοινωνικά ζητήματα με άποψη και όπως φάνηκε, χτύπησε αμέσως πρωτιές, όταν το κοινό ένιωσε την ανάγκη για κάτι πιο ουσιαστικό από το παραδοσιακό lifestyle.
Ωστόσο, η Γιάμαλη έχουμε δει πως εκτινάσσεται στα νούμερα όταν η επικαιρότητα είναι καυτή, όπως σε έκτακτα πολιτικά γεγονότα ή μεγάλες κοινωνικές κρίσεις, αλλά μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα και δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο, βαρύ θέμα να κρατήσει την ένταση, οι εκπομπές σημειώνουν εντυπωσιακή κάμψη στα νούμερα τηλεθέασης. Και το κοινό του Σαββατοκύριακου προτιμά την ανώδυνη, χαλαρή ζώνη ασφαλείας του καναπέ του, για δύο μέρες την εβδομάδα χωρίς αγωνίες, βρε αδελφέ!
Διαβάστε επίσης