Μεσάνυχτα. Πάμε… Λε Λουβρ;

Μεσάνυχτα. Πάμε… Λε Λουβρ;

Ο Δημήτρης Κορούμπαλης και η εταιρεία θεάτρου So7 μας ξαγρυπνούν στη σκηνή, διοργανώνοντας μία «Παρασκευή παλιμπαιδισμού» και… οργίων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Της Χριστίνας Φαραζή

Ντιν, ντον… 23.59. Σε ένα λεπτό… μεσάνυχτα. Κι όμως, κανείς δεν ησυχάζει και κανείς δεν κοιμάται. Η νύχτα έχει κάτι το μαγικό, το γοητευτικό, το ερωτικό, το ανήθικο. Όλοι βρίσκονται στο μπαρ «Λε Λουβρ». Ένα χώρο ξέφρενου γλεντιού και ανομολόγητων οργίων, χάρη στην επιλογή της μουσικής, του Quadrápod. Ενός Dj αγνώστου καταγωγής, ο οποίος είναι ικανός να υποβάλλει σε σεξουαλική εγρήγορση όλους τους θαμώνες με τρόπο υποβολιμαίο. Κανείς δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει τι ακριβώς κάνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως το μπιτ που παίζει μοιάζει να αντιγράφει το ρυθμό της συνουσίας και μια μελωδία που λιγώνει τις αισθήσεις. Κι όλο αυτό στολίζεται από ερωτόλογα σε στίχους, σεμνούς ή καθόλου. Τα θέματα δρομολογούνται κι η φύση αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Κανείς δεν φεύγει από το «Λε Λουβρ» αζευγάρωτος, ακόμη κι αν το επόμενο πρωί, το μετανιώσει…

«Μα, πού βρίσκεται αυτό το μπαρ;», θα αναρωτηθείτε. Στο Νέο Κόσμο. Για την ακρίβεια στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Εκεί, όπου κάθε Παρασκευή βράδυ, με το που δείξει το ρολόι μεσάνυχτα, η Κεντρική Σκηνή αλλάζει… Μεταμορφώνεται, όχι σε κολοκύθα, αλλά στο… αισθησιακό μπαρ «Λε Λουβρ».

Έχοντας σκοπό να μας ξαγρυπνήσει στη σκηνή και να μας υπενθυμίσει ότι τελικά μια νύχτα έξω μπορεί να μην είναι καθόλου, μα καθόλου μπανάλ, η εταιρεία θεάτρου So7 παρουσιάζει μια μεταμεσονύχτια παράσταση για ένα μπαρ, ένα βράδυ και μια παρέα νέων που διασκεδάζει με συγκλονιστικό κέφι και ασυγκράτητη ερωτική διάθεση. Τίτλος της, «Παρασκευή παλιμπαιδισμού».

«Η ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα πάρτι, που να θυμίζει θεατρική παράσταση και να λαμβάνει χώρα μετά τις 12 το βράδυ», μας εξηγεί ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, ο οποίος υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία μαζί με τη Φρόσω Κορρού. 

Αφορμή για τη δημιουργία της παράστασης στάθηκε ένα διήγημα που είχε γράψει ο ίδιος και είχε ακριβώς αυτόν τον τίτλο, «Παρασκευή Παλιμπαιδισμού». Έτσι, χρησιμοποίησε αποσπάσματά του κι έγραψε από την αρχή το κείμενο της παράστασης. 

Ανάμεσα σε πολλά ποτήρια και μπουκάλια αλκοόλ, παρακολουθούμε επί σκηνής να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας ένα απρόβλεπτο βράδυ Παρασκευής. Τον Κρόκστα να φιλιέται με τη μικρούλα του στην είσοδο της πολυκατοικίας της, με τους φίλους του να τον περιμένουν έξω για να πάνε να πιουν ένα τελευταίο ποτό και να κοιμηθούν. Όταν όμως εκείνοι κάνουν σχέδια, ο Dj Quadrapod ξεκαρδίζεται από το πόστο του. 

Ο Κρόκστα φτάνει στο μπαρ όπου η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει επικίνδυνα κι εκεί που όλα φαίνονται υπό έλεγχο, παρουσιάζεται από το πουθενά η Βανέσσα. Η Βανέσσα αρέσει πολύ στον Κρόκστα. Η Βανέσσα όμως είναι και η πρώην του κολλητού του φίλου, του Σωτήρη που σήμερα δεν ήρθε μαζί τους. Ο Κρόκστα έχει μεγαλώσει πια, δεν θα έκανε τίποτα να βλάψει τη φιλία τους. Στο μαγαζί όμως, όλα είναι ρευστά, η Χριστίνα κάνει λαγουδάκια με έναν περίεργο τύπο, ο Πετράν φλερτάρει ασύστολα με μια Σέρβα και ο μπάρμαν φτιάχνει συγκλονιστικά ποτά τα οποία καταναλώνει η Νανά με απίστευτη ταχύτητα. Όσο για τον dj, αυτός… έχει έμπνευση!

«Τους καθοδηγεί σαν να είναι μαριονέτες και τους υποβάλλει τη διάθεση που εκείνος θέλει να έχουν. Ξυπνάει μέσα τους τη χαμένη σεξουαλική ορμή τους και τους κάνει να χάνουν τις άμυνες τους, χαρίζοντάς τους ένα διαβολεμένο βράδυ», σημειώνει ο Κουρούμπαλης και αναφέρει σχετικά με την ιδέα που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία της εν λόγω παράστασης:

«Ήθελα να διαπραγματευτώ τη χαρά, τη λίμπιντο, τη χωρίς ενοχές καλοπέραση και να καταπιαστώ με ένα θέμα που δεν θα έχει να κάνει με χρήματα και ανέχεια, αλλά με πολυτέλεια και αφθονία. Η λίμπιντο, η χαρά και η σεξουαλική διάθεση υπάρχουν μέσα μας, αλλά στις μέρες μας δεν βρίσκουμε αφορμές για να τις εκδηλώσουμε».

Για να καταλήξει: «Θεωρώ ότι με την παράστασή μας δίνουμε στο θεατή την αφορμή αυτή… Να μην θέλει μετά το τέλος του έργου να πάει για ύπνο, αλλά να βγει έξω και να ζήσει ένα τρελό βράδυ».

Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τάσος Καραχάλιος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ίριδα Μάρα, Χριστίνα Μπίτου, Πηνελόπη Μωρούτ, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Βασιλική Τρουφάκου, Τίτος Λίτινας. Σκηνοθεσία: So7. Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Φρόσω Κορρού. Μουσική επιμέλεια – live dj set: Γιώργος Κωνσταντινίδης. Σκηνικά-Κοστούμια: Κenny Μaclellan. Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σταμουλακάτου.

Info: κάθε Παρασκευή στις 23.59 έως τις 24 Απριλίου. Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, 210-9212900. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 13€, Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών / Ανέργων 10€. Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-tou-neou-kosmou/paraskevi-palimpaidismou/#workspace.

Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τάσος Καραχάλιος , Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ίριδα Μάρα , Χριστίνα Μπίτου , Πηνελόπη Μωρούτ , Φιντέλ Ταλαμπούκας , Βασιλική Τρουφάκου.  Σκηνοθεσία: So7. Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Φρόσω Κορρού. Μουσική επιμέλεια – live dj set: Γιώργος Κωνσταντινίδης. Σκηνικά-Κοστούμια: Κenny Μaclellan. Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σταμουλακάτου. 

Info: κάθε Παρασκευή στις 23.59 έως 24 Απριλίου. Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα, 210 9212900. Εισιτήρια: Κανονικό 13€, Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών / Ανέργων 10€. Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-tou-neou-kosmou/paraskevi-palimpaidismou/#workspace

Σχετικά άρθρα