Σία Κοσιώνη: Οι τρεις πυροβολισμοί στον αέρα που σηματοδοτούν το τέλος από τον ΣΚΑΪ

Σία Κοσιώνη: Οι τρεις πυροβολισμοί στον αέρα που σηματοδοτούν το τέλος από τον ΣΚΑΪ

Έπειτα από 20 χρόνια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Σία Κοσιώνη φαίνεται πως παίρνει τον διάδρομο της εξόδου. Όχι βελούδινα...

«Το 2026 είναι πολύ κακιασμένο» σχολίασε χαμογελώντας η Σία Κοσιώνη μπροστά στις κάμερες, έξω από τον χώρο που πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του συνταγματολόγου, Σπύρου Βλαχόπουλου, την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Πριν, είχε αρνηθεί να σχολιάσει την αποχώρηση του συνεργάτη της, Βασίλη Παπαδρόσου, ο οποίος αποχώρησε τρεις ημέρες πριν, από τη Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ. Μία αποχώρηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα δημοσιογραφικά γραφεία, ειδικά μετά το post που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram η anchorwoman του καναλιού του Φαλήρου. Για κάποιους, το συγκεκριμένο ποστάρισμα ήταν ένας «τρίτος πυροβολισμός στον αέρα», γύρω από τις προθέσεις της Σίας Κοσιώνη. Θα είναι η επόμενη; «Φυσικά», σχολίαζαν με άνεση αυτοανακηρυγμένοι επαΐοντες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sia Kosioni (@siakossioni)

Σία Κοσιώνη: Το κακιασμένο 2026

Ήταν Πέμπτη 22 Ιανουαρίου όταν η Σία Κοσιώνη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και δυσκολία στην αναπνοή. Την επομένη, οι γιατροί που την εξέτασαν διαπίστωσαν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και προχώρησαν σε εισαγωγή, καθώς διέγνωσαν πως πάσχει από πνευμονιόκοκκο.

Μάλιστα, εισήχθη στην εντατική όπως και παρέμεινε έως τις 26 Ιανουαρίου, χωρίς βέβαια να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. Μετά το εξιτήριο, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ παρέμεινε στο σπίτι της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sia Kosioni (@siakossioni)

Η επιστροφή της, με μια μάσκα να καλύπτει το πρόσωπό της, στο, στολισμένο από τους συνεργάτες της, γραφείο συνοδεύτηκε με ένα βίντεο που πόσταρε, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, λέγοντας, μάλιστα, πως αυτή η περιπέτεια της υγείας της την έκανε «σοφότερη».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKAI.gr (@skaigr)

Η παραίτηση που δεν έγινε δεκτή

Παράλληλα, οι φήμες πως υπάρχει ψυχρότητα στην επικοινωνία των δύο πλευρών, πλήθαιναν. Μάλιστα, όταν η Τίνα Μεσσαροπούλου αποκάλυψε πως η Σία Κοσιώνη ζήτησε να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου 2026, αλλά οι ιθύνοντες του σταθμού τής το αρνήθηκαν. Ήταν εκείνο το Σάββατο που ΗΠΑ και Ισραήλ ξεκίνησαν τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο που φαίνεται πως διατάραξε εντελώς τις σχέσεις των δύο πλευρών. Η απόφαση του ΣΚΑΪ να παίξει τη σειρά ντοκιμαντέρ για τη 17 Νοέμβρη έκανε έξαλλη την οικογένεια Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του Παύλου Μπακογιάννη, θύματος της τρομοκρατικής οργάνωσης, σχολίασε την απόφαση του σταθμού μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Αυτή δεν είναι μία δημοσιογραφική επιτυχία του Αλέξη Παπαχελά. Είναι μία τεράστια επιτυχία του Δημήτρη Κουφοντίνα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Να χαίρεστε τη ματωμένη σας τηλεθέαση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΛΙΚ, ήταν και η Σία Κοσιώνη που έθεσε εαυτόν εκτός ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η anchorwoman παραιτήθηκε. Η παραίτησή της όμως δεν έγινε δεκτή από τους ιθύνοντες του καναλιού.

Κάπως έτσι, φτάσαμε λίγους μήνες πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν. Λέγεται πως το συμβόλαιο της Σίας Κοσιώνη μπορεί να παραταθεί μονομερώς κατά ένα χρόνο, εάν το επιλέξει ο ΣΚΑΪ. Αλλά ποιος θα ήθελε στο δυναμικό του έναν εργαζόμενο που δεν θα ήθελε να δουλεύει εκεί;

Σία Κοσιώνη
© instagram

Ποια είναι η Σία Κοσιώνη: Η πορεία της δημοσιογράφου

Η Σία Κοσιώνη στις 16 Μαϊου του 1980 στα Πατήσια, προτού η οικογένειά της μετακομίσει στα Άνω Μελίσια. Πρόσφατα, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα μίλησε για τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην Αθήνα: «Στο πρώτο μας σπίτι, που ήταν κάτω από την Πατησίων, στη λεγόμενη παλιά καλή Αθήνα. Συγκεκριμένα στην Αγίου Μελετίου. Ο μπαμπάς μου ήταν οφθαλμίατρος και είχε το ιατρείο του πίσω από το Μουσείο, στην Μπουμπουλίνας. Και τα αδέλφια του ήταν γιατροί. Η οικογένειά μου αποφάσισε όταν ήμασταν μικρά εμείς να κάνει την επιλογή να ζήσει στην εξοχή. Είχε αγοράσει ένα μεγάλο σπίτι στα Άνω Μελίσσια. Επέλεξαν λοιπόν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μέσα στη φύση. Ως εκ τούτου, παρότι είμαι της πρωτεύουσας, έχω πολύ έντονη σχέση με τη φύση. Ξέρω όλα τα φυτά, τα χόρτα, τα πουλιά. Τότε στα Μελίσσια από τη μία πλευρά ήταν δάσος και πεύκα και από την άλλη, αμπέλια. Τώρα με τον Κώστα μένουμε στο κέντρο, στου Μακρυγιάννη».

Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία σπουδάζοντας στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παράλληλα ξεκίνησε και να δουλεύει στη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και τον τύπο. Η ίδια, στην εν λόγω συνέντευξη είπε πως η πρώτη της δουλειά ήταν σε ένα μουσικό ραδιόφων, όπου ξεκίνησα να μαθαίνει μοντάζ ραδιοφωνικό. «Στη συνέχεια άρχισα να λέω κάτι μικρά δελτία ειδήσεων, μετά πήγα σε έναν οικονομικό ραδιοφωνικό σταθμό, όπου έκανα και εκεί δελτία ειδήσεων, και μετά πήρα τη δική μου εκπομπή. Δύο χρόνια από τα τέσσερα που ήμουν στη Θεσσαλονίκη έκανα εκπομπή στις 6 το πρωί. Ξυπνούσα στις 4 το πρωί και την ώρα που οι συμφοιτητές μου γύριζαν από τα ρεμπετάδικα, εγώ ξεκινούσα με ένα βεσπάκι για την πλατεία Αριστοτέλους μέσα στο κρύο και στην ομίχλη. Δούλεψα στην ΕΡΤ3, έκανα παραγωγές, έγραφα σε περιοδικά, όποια ευκαιρία έβλεπα μπροστά μου την άρπαζα».

Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, όπου έλαβε το μεταπτυχιακό της με θέμα «New Media, Information and Society» και επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε να δουλεύει στη Θεσσαλονίκη στην ραδιοφωνία, στην τηλεόραση και στον τύπο. Κατεβαίνοντας στην Αθήνα, από τις πρώτες της συνεργασίες ήταν με την δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα στην εκπομπή Ουδείς Αναμάρτητος της ΕΡΤ. Παράλληλα παρουσίαζε πολιτικά δελτία ειδήσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό SuperSport FM (νυν BwinΣΠΟΡ FM 94.6). Η επόμενή της συνεργασία ήταν με την εφημερίδα SportDay, όπου ανέλαβε τη στήλη Media. Εκείνη την περίοδο είχε συνεργασίες και με τα περιοδικά Active και Athens Voice.

«Οταν επέστρεψα εκεί από το Λονδίνο, όπου έκανα το μεταπτυχιακό μου στο London School of Economics, και έψαχνα δουλειά, μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να δουλέψω στη Sport Day και στον Σπορ FM, πάλι ασχολούμενη με την πολιτική και τα media εκείνη την εποχή» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είπα όχι, παράλληλα δούλευα στην ΕΡΤ και έκανα ρεπορτάζ. Δούλευα ατελείωτες ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί ως το βράδυ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sia Kosioni (@siakossioni)

Τον Μάρτιο του 2006 άρχισε να εργάζεται στον όμιλο του ΣΚΑΪ. Αρχικά πραγματοποιούσε ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό και εκπομπές στο ραδιοφωνικό. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 ξεκίνησε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2017 συμπαρουσίαζε μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και τον Τάσο Τέλλογλου την ενημερωτική εκπομπή Ιστορίες.

Η παρουσιάστρια ήταν παντρεμένη με τον αθλητικογράφο Μιχάλη Λεάνη μέχρι το 2013, όταν το ζευγάρι πήρε διαζύγιο. Από το 2017 είναι παντρεμένη με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και έχουν έναν εννιάχρονο γιο, τον Δήμο. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε μια συνέντευξη, πολύ πριν αναπτυχθεί κάποια σχέση μεταξύ τους. Όπως είπε η ίδια στη συνέντευξη του Πρώτου Θέματος, «Η πρώτη γνωριμία δεν είχε πάει πάρα πολύ καλά. Ήταν ραδιοφωνική, αλλά τότε δεν υπήρχε υποψία σχέσης. Και οι δύο ήμασταν σε άλλο γάμο. Η πρώτη φορά που είχα μιλήσει με τον Κώστα ήταν ραδιοφωνικά σε μια συνέντευξη, όταν κατέβαινε υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου. Θυμάμαι ότι τον είχα αντιμετωπίσει με τέτοια επιθετικότητα και τέτοια αλαζονεία που μετά τη συνέντευξη αισθάνθηκα άσχημα και τον πήρα τηλέφωνο και του λέω περίπου “κύριε Μπακογιάννη, it’s not personal it’s business”. Και μου λέει: “Κανένα πρόβλημα”».

Σχετικά άρθρα