Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Από Πάμπτη 11/08/22 σε μία αίθουσα δίπλα σου.
“Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς“
Μπροστά στον μικρό τους γιο, η Καμίλ και ο Ζορζ χορεύουν το αγαπημένο τους τραγούδι “Mr Bojangles” της Νίνα Σιμόν. Μαζί τους υπάρχει χώρος μόνο για παιχνίδι και φαντασία. Είναι η Καμίλ που τους δείχνει τον δρόμο και τους οδηγεί σε μια δίνη ποίησης, έτσι ώστε η γιορτή να συνεχίζεται ανεξάρτητα με τα όσα συμβαίνουν γύρω τους….
Σκηνοθεσία: Regis Roinsard. Με τους Virginie Efira, Romain Duris, Gregory Gadebois, Solan Machado Graner.
“Ο Αντικαταστάτης“
1982. Ένας νεαρός αστυνομικός, που μεγάλωσε στις επικίνδυνες γειτονιές της Μαδρίτης, θα αναλάβει μια υπόθεση σε μια παραλιακή πόλη, με την ελπίδα όχι μόνο να θεραπευτεί η κόρη του από την ασθένειά της, αλλά να βρει και ο ίδιος ηρεμία. Αλλά με το που φτάνει θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια περίεργη υπόθεση για τον θάνατο του προκατόχου του. Η έρευνα του θα τον οδηγήσει σε ένα παραλιακό ξενοδοχείο, όπου μια κοινότητα πρώην ναζιστών -οι οποίοι αναζητούνται για εγκλήματα πολέμου- κάνουν μια παραδεισένια ζωή.
Σκηνοθεσία: Oscar Aibar. Με τους Ricardo Gomez, Vicky Luengo, Pere Ponce, Pol Lopez, Joaquin Climent κ.α.
“Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι“
O Βιντσένζο μοιράζεται τη ζωή του μεταξύ του βιβλιοπωλείου του και της κόρης του, που ζει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Όλα αλλάζουν στη ζωή του, όταν εμφανίζεται στο βιβλιοπωλείο του η πληθωρική, εκκεντρική και πανέμορφη Γιολάντ. Γοητευμένος από την ενέργειά της, θα αρχίσει και πάλι να νιώθει να του χτυπάει ο έρωτας την πόρτα, και ταυτόχρονα να αναθεωρεί τη μέχρι τώρα μελαγχολική ζωή του.
Σκηνοθεσία: Sergio Castellitto. Με τους Sergio Castellitto, Berenice Bejo, Matilda De Angelis, Nassim Lyes κ.α.
“SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός“
Ο Τομ Μπάκινγκαμ, επιτελικός ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων, φέρνει τη Δρ. Σόφι Χαρτ από τον Λονδίνο στο Παρίσι ώστε να της κάνει πρόταση γάμου. Όταν όμως βρίσκονται με το τρένο στο τούνελ της Μάγχης, η Γκρέις Λούις, ηγούμενη μιας βαριά οπλισμένης ομάδας εγκληματιών πολέμου, εισβάλουν στο όχημα και πιάνουν ομήρους τους επιβάτες. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα, η Γκρέις απειλεί ότι θα εκθέσει δημόσια τα άπλυτα της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και θα ανατινάξει το τούνελ. Παρότι άοπλος, ο Τομ είναι η μοναδική ελπίδα για τη ζωή της Σόφι και των υπόλοιπων επιβατών.
Σκηνοθεσία: Magnus Martens. Με τους Sam Heughan, Ruby Rose, Hannah John-Kamen, Noel Clarke κ.α.
“Μπαραβέντο“
Σε ένα ψαροχώρι της Μπαΐα στη Βραζιλία κατοικούν απόγονοι σκλάβων από την Αφρική, και η λατρεία του μυστικισμού καλά κρατεί. Ο ερχομός του Φιρμίνο, που έφυγε πριν χρόνια στο Σαλβαδόρ δραπετεύοντας από τη φτώχεια, πολώνει τις εντάσεις. Ο Φιρμίνο αρνείται τη φαταλιστική αντιμετώπιση των συντοπιτών του, και τους προτρέπει να εξεγερθούν ενάντια στον ιδιοκτήτη των διχτυών που χρησιμοποιούν για το ψάρεμα.
Σκηνοθεσία: Glauber Rocha. Με τους Antonio Pitanga, Luiza Maranhao, Lucy de Carvalho, Aldo Teixeira κ.α.