Klik Drive || Ταξιδεύουμε στη «Ριβιέρα» της Ηπείρου: Αθήνα – Πάργα – Σύβοτα με BMW 220i Cabrio (photos)

Klik Drive || Ταξιδεύουμε στη «Ριβιέρα» της Ηπείρου: Αθήνα – Πάργα – Σύβοτα με BMW 220i Cabrio (photos)

Ένα διαφορετικό οδοιπορικό σε δύο προορισμούς με ξεχωριστή ομορφιά, παρέα με το ιδανικό αυτοκίνητο για την εποχή.

Ξεκινήσαμε με την άκρως καλοκαιρινή BMW 220Cabrio για δύο προορισμούς, οι οποίοι έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά, όμως συχνά αποτελούν δίδυμα αδέρφια στις διακοπές. Ο λόγος για την γραφική Πάργα και τα εξωτικά Σύβοτα. Το ταξίδι μας δεν ήταν σύντομο, ούτε όμως και μονότονο. Με αφετηρία την Αθήνα και μέσω της γέφυρας του Ρίου- Αντίρριου, διανύσαμε 410 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με την οροφή ανοιχτή. Η 220Cabrio αποδείχτηκε ιδιαίτερα οικονομική, με την κατανάλωση να μην ξεπερνάει τα 6,0 λτ./100 χλμ. Η τελευταία στροφή της Εθνικής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας μας οδήγησε ένα βήμα πιο κοντά στην Πάργα.

Πάργα: Το γραφικό ψαροχώρι

Τα ψηλά βουνά με το εντυπωσιακό κάστρο συναντούν τις δαντελωτές ακτές του Ιονίου και τα χρώματα χαρίζουν στην παραλιακή οδό μία νότα από δαλματικές ακτές. Με την πρώτη ματιά σε κερδίζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς. Η Πάργα είναι ένα νησί, που κόλλησε στη στεριά. Με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά δεν είναι να απορείς γιατί μέχρι και ο Ναπολέοντας ήθελε να μείνει εδώ… Ο Μεσαίωνας και η Αναγέννηση αναβιώνουν μέσα από τα κάστρα και τα σοκάκια της Πάργας. Οι ιταλογαλλικές καταβολές της είναι έντονες ειδικά στο Μεσαιωνικό κάστρο (σε σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι). 

Συνεχίζοντας στο παραλιακό δρόμο ανακαλύπτουμε τις παραλίες και νιώθουμε ευλογημένοι για την επιλογή του αυτοκινήτου μας, καθώς ένα Cabrio μοντέλο πέρα από το ότι σε προδιαθέτει θετικά, σε φέρνει πιο κοντά και με το εκάστοτε τοπίο. Μετά από περίπου 2 χλμ. από το κέντρο συναντάμε τον Βάλτο, μια πολυσύχναστη και πλήρως οργανωμένη παραλία, ενώ στην επόμενη στροφή η παραλία Λύχνος δεν μας αφήνει ανικανοποίητους συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με τις εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές του.

Η δύση του ηλίου μας καλεί για περατζάδα στο λιμάνι της Πάργας. Με δυσκολία αποχωριζόμαστε -για λίγο- την BMW 220Cabrio και την αφήνουμε στο Καμίνι, γιατί έφτασε η ώρα για περπάτημα. Τα αμέτρητα μαγαζάκια για φαγητό και ποτό μας περιμένουν με ανοιχτά τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα τους. Αξίζει να χαθείτε στα σοκάκια και να ανακαλύψετε τη μικρή εκκλησία των Αγ. Αποστόλων και το Τουρκοπάζαρο για αναμνηστικά δώρα.

Σύβοτα: Στο αγκυροβόλι του Μπαρμπαρόσα

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει καθ’ οδόν για την Καραϊβική του ελληνικού βορρά, τα Σύβοτα, παρέα με την μόνιμα ανοιχτή 220Cabrio. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στρίβουμε αριστερά στην Πλαταριά και σε 11 χλμ. ζούμε τη μαγεία. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα γύρω από ένα γραφικό λιμάνι με πλακόστρωτη προκυμαία. Το τοπίο συνθέτουν τα καταπράσινα βουνά και τα πέτρινα σπίτια με κόκκινα κεραμίδια. Λίγα μέτρα πιο μακριά από το κέντρο, οι εξωτικές παραλίες σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα! Ήταν και ο Μπαρμπαρόσα εδώ!

Σύβοτα σημαίνουν Μπέλα Βράκα και Πισίνα. Αυτές θα είναι οι πρώτες παραλίες που θα επισκεφτούμε. Η πρώτη στο Μουρτεμένο, ένα από τα κατάφυτα και ακατοίκητα νησάκια του οικισμού. Κι αν νομίζετε πως θα πάρουμε πλεούμενο ή έστω αυτοκίνητο, είστε γελασμένοι. Ώρα για περπάτημα μέσα στο νερό! Μετά από ένα τρίωρο στη Μπέλα Βράκα, τρέχουμε με το πρώτο διαθέσιμο καραβάκι για την Πισίνα, στο νησί Μαύρο Όρος. Τα γαλαζοπράσινα και διάφανα νερά με την χρυσή άμμο κάνουν το τοπίο απλά ονειρικό!

Για περισσότερες βουτιές στα Σύβοτα, η Ζάβια (αν και με αρκετά κρύα νερά λόγω των πηγών γλυκού νερού), ο Γαλλικός Μώλος, το Ζέρι και το Σταβέντο θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Λίγο πιο έξω, προς την Πέρδικα, συναντούμε ακρογιαλιές, με πιο αγαπημένες μας την Μικρή Άµµο και η Μέγα Άµµο, την πιο πολυσύχναστη.

Το ταξίδι μας κάπου εδώ τελειώνει και το ρολόι μηδενίζει. Φορτώνουμε -με άνεση- τις αποσκευές μας στην BMW 220Cabrio και σε λιγότερο από 5,5 ώρες θα είμαστε και πάλι πίσω στο γραφείο, με τις βουτιές στην ελληνική Καραϊβική να υπάρχουν πλέον μόνο στις φωτογραφίες μας… Τουλάχιστον θα συνεχίζουμε τις βόλτες μας με την σαγηνευτική 220Cabrio. Κάτι είναι κι αυτό…

*Ευχαριστούμε θερμά την BMW Hellas για την παραχώρηση της BMW 220i Cabrio, στα πλαίσια της υλοποίησης του συγκεκριμένου θέματος.

Σχετικά άρθρα