Μονοψήφια Τσιμτσιλή και Καινούργιου στην 6η θέση: Η μέρα που τα νούμερα τηλεθέασης τρόλαραν κάθε βεβαιότητα!

Μονοψήφια Τσιμτσιλή και Καινούργιου στην 6η θέση: Η μέρα που τα νούμερα τηλεθέασης τρόλαραν κάθε βεβαιότητα!

Και οι ανατροπές συνεχίζονται με τους Νιφλή και Κολοκυθά να σκαρφαλώνουν στους διψήφιους!

Βεβαιότητα, σιγουριά, εγγυήσεις, κατεστημένα, τοτέμ τηλεθέασης δεν υπάρχουν στη τηλεόραση: δεν υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν. Οι vintage αναφορές και η καλή -ακόμη- μνήμη μας βρίθει από τηλεοπτικές ροσωπικότητες που κάποτε χτυπήσανε υψηλές τηλεθεάσεις και εδώ και καιρό είναι μελαγχολικά ξεχασμένοι απ’ όλους και στο δρόμο οι -ηλικιωμένοι- άνθρωποι αναρωτιούνται «μωρέ, που την ξέρω και τι μου θυμίζει»; Αυτό ισχύει όχι μόνο για σταρ, που κάποτε μπερδεύονται και χάνονται στην έπαρση της κυριαρχίας τους, λες και θα ζήσουν αιώνια ή τουλάχιστον ίσα με μια χελώνα, αλλά για ζώνες, είδη, κανάλια ολόκληρα και βέβαια εκπομπές. Συμπεριφορές και σουσουδίστικα, ή και νταηλίδικα σουσούμια όσων εργάζονται στις εκπομπές και που υπάρχουν ακόμα, σε όσους δεν λένε να κατανοήσουν πως ο μικρόκοσμος της τηλεόρασης, δεν κάνει τον ήλιο να περιστρέφεται γύρω του, ούτε το σύμπαν να πάψει να συστέλλεται και να διαστέλλεται.

Αρκετοί πια εργαζόμενοι, αλλά και tv celebrities δείχνουν να καταλαβαίνουν πως οι εποχές αλλάξαν, οι μισθοί πέσαν, οι δημοσιογράφοι και οι ρεπόρτερ δεν θα συνεχίσουν να ανέχονται να τους συμπεριφέρονται ως κωπηλάτες σε ρωμαϊκή γαλέρα, η τηλεόραση έχει χάσει την παλιά της αίγλη και  είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες. Και ειδικά την ψυχαγωγία, το αν δεν πεις πριν απ’ όλους ότι άλλαξε χωρίστρα η Λιόλιου, ε, δεν είναι και για υστερίες και άλλα τέτοια κλισέ ξεσπάσματα και κιτς σκηνικά! Σεμνά και ταπεινά, οι εκπομπάρχες και εργαζόμενοι των καμιά δεκαριά εκπομπών ψυχαγωγίας και των δεκάδων ενημερωτικών, που επίσης, όμως κάνουν ψυχαγωγία και σνομπάρουν τάχα, αυτή τη Λιόλιου (αντίδωρο να την κόψεις δεν φτάνει στις εκπομπές πολιτικού λόγου!), τα περιμένουν όλα φέτος σε νούμερα και αντιδράσεις κοινού! Και όντως αυτά συμβαίνουν!

Ο δοκών εστάναι βλεπέτω μη πέση – Απόστολος Παύλος στην Α΄ Επιστολή προς Κορινθίους

Ήταν Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, όταν έφτασαν πρωί πρωί τα νούμερα τηλεθέασης της Δευτέρας, της αρχής της εβδομάδας, που είναι και το ήμισυ του παντός, μη ξεχνάμε! Σαν να τρόλαρε η Nilsen κάθε σιγουριά! Τρίβαν τα μάτια τους οι αρχισυντάκτες και βγάζαν τα γυαλιά πρεσβυωπίας τα στελέχη για να τα καθαρίσουν μπας και θόλωσαν και τους γελάνε. Καλά, το «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Χασαπόπουλο και Βούλγαρη, παραμένει στην κορυφή με ένα 15.7%, αλλά δεν κάνει κούρσα με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή στον Alpha που όχι μόνο δεν είναι στην πρώτη θέση, άλλα ούτε στην δεύτερη ή στην τρίτη, αλλά στην τέταρτη, με ιστορικό μονοψήφιο για 8,9%. Να σημειωθεί δε, πως είναι Δευτέρα μετα την συναυλία της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ και το κοινό θα προτιμούσε να ενημερωθεί από την ψυχαγωγική Σταματίνα για το τι έγινε στην πολύκροτη βραδιά, που τόσο απασχόλησε τα ΜΜΕ.

Και να που, το «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN TV, με τη συνέπεια, την κανονικότητα, την εργατικότητα, τη σεμνότητα, το χιούμορ των Μάνου Νιφλή και Γιάννη Κολοκυθά, μαζί με την ακούραστη και έμπειρη αφοσίωση της αρχισυντάκτριας τους Ελεάννας Τριφύδου, κατάφερε να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση με 11.3%, αφήνοντας πίσω του παραδοσιακά ισχυρά προγράμματα, όπως το «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, που καλά τα πήγε όμως στην τρίτη θέση και το «Καλημέρα Ελλάδα» βέβαια, στον ANT1 που είναι μαθημένο στα χαμηλά και στα μονοψήφια του 8%.

Η ασυνήθιστη πτώση, όμως, της Σταματίνας Τσιμτσιλή και της δεμένης ομάδας της στο «Happy Day» μετακίνησε τους τηλεθεατές και δίνοντας χαμηλό lead in στην Κατερίνα Καινούργιου, που επίσης, πρωταγωνιστεί στις πρωτιές, την έστειλε στην 6η θέση, με μονοψήφια τόσο στο δυναμικό κοινό της τάξης του 7.2%, όσο και στο γενικό σύνολο με 8.7%! Το «Χαμογέλα και Πάλι» και η Σίσσυ Χρηστίδου με τους εξαίρετους Σταματόπουλο και Συρίγο στο MEGA, πήρε ξανά την πρωτιά με 13,4%, ακολούθησαν με 11,6% οι «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ και τρίτος με 10,3% ο μόνιμος οργισμένος και όλο ξεσπάσματα Γιώργος Λιάγκας στον ΑΝΤ1!

«Και ιδού εισίν έσχατοι οι έσονται πρώτοι, και εισιν πρωτοι οι έσονται έσχατοι», αλλά όχι ακόμη!

Καλά, θα πούμε όλοι, βρε παιδί μου! Μια μέρα είναι, δεν σημαίνει και τίποτα! Δεν βγαίνει, δα αλήθεια η βιβλική ρήση του Κατά Λουκάν πως «και ιδού εισίν έσχατοι οι έσονται πρώτοι, και εισίν πρωτοι οι έσονται έσχατοι». Φαίνεται όμως, ήδη, από το τέλος της πρώτης εβδομάδας του προγράμματος της νέας σεζόν, πως η χρονιά θα είναι γεμάτη ανατροπές από ένα κοινό τιμωρητικό κυρίως, βαριεστημένο, πονηρεμένο και αγριεμένα απρόβλεπτο.

Σχετικά άρθρα