Η Gemma Arterton είναι η Ιωάννα της Λωραίνης

Η Gemma Arterton είναι η Ιωάννα της Λωραίνης

Η Βρετανή ηθοποιός θα υποδυθεί την θρυλική Ζαν ντ’ Αρκ στο «Saint Joan» του George Bernard Shaw, στο πλαίσιο του National Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Γνωστή από την ταινία του 2010, «Γυναίκες έτοιμες για όλα» (Made in Dagenham), καθώς και από εκείνη του 2014, «Η Άλλη Μποβαρί» (Gemma Bovary), η Gemma Arterton πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στο Donmar Warehouse του Λονδίνου στη θεατρική παράσταση «Saint Joan».

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Josie Rourke, η 31χρονη Βρετανή ηθοποιός ενσαρκώνει την Ιωάννα της Λωραίνης στο έργο του George Bernard Shaw. Τη θρυλική Ζαν ντ’ Αρκ του 15ου αιώνα. Τη μικρή χωριατοπούλα που, ακούγοντας τις μυστικές φωνές του νου και της καρδιάς της, παράτησε τα πρόβατά της και βάλθηκε να λύσει την πολιορκία της Λωραίνης και να ελευθερώσει τη Γαλλία από την κατοχή των Άγγλων φεουδαρχών. Η ανταμοιβή της ήταν να καεί ζωντανή από την Ιερά Εξέταση ως αιρετική στις 30 Μαΐου του 1431 και πέντε αιώνες αργότερα, στις 16 Μαΐου 1920, να ανακηρυχθεί Αγία.

Το «Saint Joan» θα παρουσιαστεί σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος του National Theatre Live.

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα.

Tηλ 210 7282333.

16 Φεβρουαρίου στις 21:00. Τιμές: Φοιτητές, παιδιά, άνεργοι: € 8 Γενική είσοδος: € 15. Με αγγλικούς υπότιτλους, Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό άνω των 12 ετών.

Σχετικά άρθρα