Ο σουρεαλισμός του Tomek Setowski
Ένας Πολωνός ζωγράφος δημιουργεί με τα πινέλα του φανταστικούς κόσμους για στιγμιαίες αποδράσεις από τους συμβιβασμούς της πραγματικής ζωής.
Πόλεις στον ουρανό, υποβρύχιοι κόσμοι, μορφές βγαλμένες από παραμύθια και ένα προσωπικό στιλ το οποίο έχει χαρακτηριστεί «Μαγικός ρεαλισμός» περιγράφουν το έργο του Πολωνού ζωγράφου Tomek Setowski. Ο φανταστικός του κόσμος εμπνέετε από τα έργα του Ιερώνυμου Μπος αλλά και την Ιταλική αρχιτεκτονική οδηγώντας σε μια σουρεαλιστική αντιμετώπιση της ανθρώπινης φιγούρας που κυριαρχεί και σχηματοποιεί το χώρο.
Τα μνημειώδη έργα εξωτερικεύουν την ανάγκη του Setowski να «αποδράσει» στο φανταστικό του κόσμο, μακριά από τους συμβιβασμούς της πραγματικής ζωής. Η ανεξάντλητη φαντασία του και η αψεγάδιαστη τεχνική του, δημιουργούν πόρτες που αν θέλεις να ανοίξεις, καλείσαι να αφήσεις πίσω σου, για λίγο έστω, το συμβατικό τρόπο σκέψης.